Vodafone a declarat că își va continua planul de redresare în Germania, va continua să acționeze asupra prețurilor prețuri, va efectua o revizuire strategică în Spania, încercând în același timp să-și consolideze creșterea afacerilor sale.
"Performanța noastră este insuficientă. Pentru a fi mereu la înălțime, Vodafone trebuie să evolueze", a spus Margherita Della Valle.
Pe parcursul exercițiului financiar încheiat la 31 martie 2023, Vodafone a generat un profit înainte de impozitare de 12,82 miliarde euro, sumă care include un câștig de capital la vânzarea Vantage Towers, față de 4,1 miliarde euro pentru anul precedent.
Cifra de afaceri pentru anul a crescut cu 0,3% la 45,71 miliarde de euro, dar cifra de afaceri din servicii a scăzut cu 0,6%.
Excedentul brut de exploatare (Ebitda) ajustat a fost de 14,67 miliarde euro, în scădere cu 1,3% față de anul precedent, pe bază organică.
Analiștii anticipau un Ebitda ajustat de 14,73 miliarde de euro și venituri de 45,52 miliarde de euro, potrivit unui consens furnizat de companie.
Pentru exercițiul financiar curent, Vodafone vizează un Ebitda Ajustat stabil față de cele 13,3 miliarde de euro înregistrate anul trecut, sumă retratată pentru a ține cont de structura actuală a grupului și cursurile de schimb, precum și un flux de numerar liber ajustat de aproximativ 3,3 miliarde de euro. euro.
Citește și Concedierile din industria "tech" ating niveluri record
Potrivit celui mai recent raport realizat de Challenger, Gray & Christmas pe această temă, anunțurile de concediere făcute de companiile cu sediul în SUA pentru luna martie 2023 au vizat 89.703 locuri de muncă, față de 77.770 cu o lună înainte - o creștere de 15% și un nivel mai mare decât cel așteptat.
În comparație cu cele de acum un an, aceste anunțuri de concediere au crescut de peste patru ori (+319%)! Pentru întregul prim trimestru al anului 2023, numărul de concedieri anunțate este cel mai mare din 2020 încoace. Angajatorii au anunțat 270.416 pierderi de locuri de muncă în primele trei luni din 2023, o creștere de... 396% față de cele 55.696 de posturi suprimate în perioada similară din 2022. Este cel mai mare total pentru primul trimestru începând din 2020, când au fost anunțate 346.683 de reduceri de personal din ianuarie până în martie. Este cea mai mare cifră din trimestrul trei al anului 2020, când au fost anunțate 497.215 concedieri.
"Știm că firmele abordează anul 2023 cu prudență, chiar dacă economia continuă să creeze locuri de muncă. Cu creșteri continue ale ratelor și limitarea costurilor de către companii, concedierile masive la care asistăm vor continua probabil", a estimat Andrew Challenger, vicepreședinte senior al Challenger, Gray & Christmas, Inc. 38% din toate reducerile de personal sunt în sectorul 'Tech', a adăugat executivul.... Citește mai departe AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
În cadrul emisiunii Totul...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...