VOUCHERE DE VACANŢĂ. Veste bună pentru milioane de angajaţi
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
VOUCHERE DE VACANŢĂ 2021. Lovitură pentru BUGETARI
VOUCHERE DE VACANŢĂ 2021. Lovitură pentru BUGETARI
Acordarea voucherelor de vacanţă a fost suspendată în acest an, dar vestea bună este că acestea se vor acorda retroactiv în 2022. În plus, şi angajaţii din mediu privat ar putea beneficia de vouchere.

În fiecare an, bugetarii primesc vouchere de vacanță pentru a le utiliza pe parcursul anului, atunci când pleacă în concediu. Anul acesta însă, premierul Florin Cîțu a decis suspendarea acestei facilităţi din cauza crizei pandemice, pe motiv că nici cele de anul trecut nu au fost folosite. Florin Cîțu a mai adăugat faptul că voucherele de vacanță care ar fi trebuit emise în decursul anului curent, vor fi emise începând cu anul viitor.

Programul „Litoralul pentru toți" - prețuri începând de la 40 de lei

„În România, au fost prelungite voucherele de vacanță emise în 2019 și cele din 2020, ceea ce înseamnă că în economie sunt 2,4 miliarde de lei vouchere de vacanță care nu au fost folosite, pentru că știți foarte bine, pe de o parte industria ne spune că anul trecut a fost criză, deci nu puteau fi folosite vouchere de vacanță, pe de altă parte . Am dat voie să fie folosite anul acesta. De aceea, voucherele de vacanță care ar fi trebuit să fie emise anul acesta vor fi emise anul viitor și avem această economie la buget”, a fost explicația premierului Florin Cîțu.

Astfel, în acest an vor fi utilizate doar voucherele emise în anul 2019 și 2020 care nu au fost folosite. Începând cu 2022, se va relua acordarea acestora dar numai în cazul în care bugetul de stat va permite. Eliminarea voucherelor vor aduce un plus la bugetul de stat de 1,2 miliarde de lei. În plus, de anul viitor, şi angajaţii din mediul privat ar putea beneficia de această facilitate.

”Proiectul meu și al colegilor mei de acordare a voucherelor de vacanță din 2022 și pentru angajații din sectorul privat s-a dezbătut azi în Comisia Economică din Senat”, spune deputatul PSD. ”Deși beneficiile sunt mai mult decât evidente, Ministerul Finanțelor (PNL) s-a opus, Ministerul Economiei (USR) a susținut proiectul meu, iar UDMR s-a abținut. Votul a fost până la urmă 5 pentru, 5 împotrivă și o abținere. Sper totuși ca în plen să fie alt rezultat iar, dacă nu, for decizional este Camera Deputaților unde voi face tot ce pot să treacă!”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...


pixel