Warren Buffett avertizează asupra riscului dat de AI și îl compară cu bomba atomică
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Warren Buffett, unul dintre cei mai admirați investitori ai lumii
Warren Buffett, unul dintre cei mai admirați investitori ai lumii
Unul dintre cei mai bogați oameni ai lumii a transmis un avertisment controversat despre potențialul acestei tehnologii emergente.

Investitorul și omul de afaceri american Warren Buffett avertizează în legătură cu pericolul latent al inteligenței artificiale, conform CNBC.

Miliardarul a făcut referire la potențialul de a înșela oamenii pe care această tehnologie îl are și la faptul că poate fi una dintre industriile cu cea mai rapidă creștere a tuturor timpurilor.

Șeful marii compani de asigurări Berkshake Hathaway a subliniat capacitatea tehnologiei de a reproduce conținut foarte realist și înșelător.

Se știe că escrocii folosesc clonarea vocii prin AI și tehnologia deep-fake pentru a manipula imaginea oamenilor pentru a determina membrii familiilor și prietenii acestora pentru a cere bani sau informații personale.

"Evident, AI are potențial și pentru lucruri bune, dar ... cred, ca cineva care nu înțelege absolut nimic despre ea, că are un potențial enorm de bine și un potențial enorm de rău - și pur și simplu nu știu cum se va întâmpla acest lucru", a adăugat Buffett.

Inteligența Artificială este un subiect de aprins discuție pe Wall Street de mai bine de un an, investitorii mizând pe potențialul tehnologiei de a genera profituri mai mari în viitor. Acțiunile unor companii precum Nvidia și Meta Platforms au crescut vertiginos în timpul boom-ului AI, cu 507% și, respectiv, 275%, de la sfârșitul anului 2022.

Cu toate acestea, miliardarul a recunoscut că nu este familiarizat cu inteligența artificială și a comparat potențialul acesteia cu cel al bombei atomice. Folosindu-se de metafora duhului din lampă, Buffett a spus că, odată ce va fi eliberat adevăratul potențial al acestei tehnologii va putea aduce consecințe grave omenirii, cum este pericolul amenințării cu bomba atomică. 

"Nu știu nimic despre AI. Asta nu înseamnă că îi neg existența sau importanța sau orice altceva de acest gen", a declarat Buffett.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...

De ce cumpără SUA milioane de barili de petrol. Analiză

Procedând ca atare, Statele Unite rezolvă, practic, două...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...

Date de ultimă oră privind cifra de afaceri din industrie

Informațiile vin de la Institutul Național de Statistică. 

Orezul va deveni mai scump, pe fondul fenomenelor meteo

Diferite probleme care țin, în mare parte, de fenomene...


pixel