Zile încordate la bursele occidentale: Începe balul rezultatelor trimestriale

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Rezultate / FOTO: Freepik
Rezultate / FOTO: Freepik
Iar balul va fi deschis de trei bănci americane. 

Ultima sesiune a săptămânii se va concentra pe publicațiile trimestriale ale JP Morgan, Wells Fargo și Bank of New York, primele care au trebuie să dea raportul, conform exercițiului financiar din SUA. Iar agenția Fitch va anunța decizia cu privire la ratingul de credit al Franței.

Demarează o nouă campanie de rezultate trimestriale, cea care acoperă lunile din iulie până în septembrie. Peste câteva zile va veni rândul firmelor incluse în indicele Cac 40, respectiv LVMH, Publicis, EssilorLuxottica și Pernod Ricard (exercițiu eșalonat) să-și prezite rezulatatele. Până una alta însă, trei bănci americane - JP Morgan Chase (componentă a Dow Jones), Wells Fargo și Bank of New York, vor deschide balul publicațiilor.

Potrivit estimărilor, cel puțin primele două ar trebui să anunțe o diminuare a profiturilor pe parcursul perioadei de referință din cauza scăderii veniturilor din dobânzi într-un context de cerere încă moderată de credite. 

„Creșterea lentă a împrumuturilor, depozitele mai mari și provizioanele crescute pentru pierderile pe credite din cauza unei rate a șomajului mult mai ridicată vor șomajului mai ridicat vor pune presiune asupra marjelor și vor reduce moderat venitul net din dobânzi”, a explicat Stephen Biggar, analist la Argus Research. 

Orice reduceri suplimentare ale dobânzilor cheie ar putea reduce veniturile băncilor din plățile dobânzilor, dar ar putea, de asemenea, să stimuleze împrumuturile și tranzacțiile. Calendarul Fed pentru noi reduceri ale ratelor dobânzilor constituie, prin urmare, un punct crucial de atenție. 

Conform estimărilor compilate de consensul LSEG, fost Refinitiv, JP Morgan Chase ar trebui să înregistreze o scădere de aproape 8% a profitului său net pe acțiune pe parcursul trimestrului analizat, în timp ce scăderea este de aproximativ 14% pentru Wells Fargo, potrivit analiștilor de la UBS.

Verdictul agenției Fitch cu privire la ratingul de credit al Franței

Pe plan economic, în Europa sunt așteptate cifrele finale ale inflației pentru septembrie în Germania și cele pentru producția industrială pe august în Marea Britanie. În Statele Unite, vom afla despre evoluția, pe luna septembrie, a  prețurilor la producător, după care va veni indicele de încredere al Universității din Michigan pentru luna octombrie.

Mai presus de toate, va fi așteptată, vineri, decizia Fitch cu privire la ratingul de credit al Franței. Agenția l-a retrogradat de la AA la AA-, cu o perspectivă neutră, în aprilie 2023. 

„Premierul Michel Barnier nu ascunde starea dezastruoasă a finanțelor publice și pare dispus să vină cu unele remedii”, au spus analiștii cabinetului de consultanță Oddo BHF. Cu toate acestea, o deteriorare a perspectivelor nu ar fi o decizie deplasată, având în vedere derapajul deficitului public francez în 2024. Ținta a fost stabilită la 4,4% din PIB în ianuarie. Este probabil să treacă de 6%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

O femeie cumpără alimente / Foto: Freepik
Bursa de Valori București

BVB a închis în scădere: Investitorii s-au ferit de riscuri

În ansamblu, sesiunea de joi de la Bursa de Valori...

Aeroportul Otopeni / Inquam Photos / Octav Ganea
Euro
Bancheri / Foto: Freepik

Job-urile din băncile europene, sub asediul AI

Băncile europene încep să-și reducă forța de muncă prin...

Portavion / FOTO: Freepik

Israel: Ajutorul militar american bate toate recordurile

Acest ajutor a atins un nivel fără precedent de la...

Ghișeu
Vladimir Putin / FOTO: Kremlin.ru
Fermier / Foto: Oana Pavelescu
Rezultate / FOTO: Freepik
SUA
București / Foto: Freepik

Semnal de alarmă pentru piața imobiliară din România

Inflaţia rămâne principala preocupare a investitorilor...

Bani
Lucrător în construcții
Industrie / Sursa: Freepik.com
Hacker / FOTO: Freepik
Tesla
Ikea
Birou / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Foto: Arhivă
colaj foto pexels.com

Lovitură din China pentru profiturile BMW şi Mercedes

BMW şi Mercedes raportează scăderea vânzărilor, în urma...

Telecomunicații
Inteligență artificială / Foto: Freepik
Dacia Bigster / sursa foto: Dacia.ro

Totul despre Bigster, cel mai nou model lansat de Dacia

Dacia a lansat cel mai mare SUV al său produs la uzina...


pixel