Zilele libere oficiale de Crăciun şi Revelion. Anunţ de ultimă oră de la Guvernul României
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Zilele libere oficiale de Crăciun şi Revelion. Anunţ de ultimă oră de la Guvernul României
Zilele libere oficiale de Crăciun şi Revelion. Anunţ de ultimă oră de la Guvernul României
Românii vor avea mai multe zile libere legale de Crăciun şi de Revelion, conform listei oficiale publicată de Guvernul României.

Veste excelentă pentru români cu o lună înainte de sărbătorile de iarnă: în acest an vor avea mai multe zile libere legale cu ocazia Crăciunului și Revelionului.

Pentru că multe sărbători au date fixe, numărul zilelor libere diferă de la un an la altul. Pe lista liberelor legale sunt incluse prima și a doua zi de Crăciun. Pentru că anul acesta Crăciunul, sărbătoare cu dată fixă, 25 decembrie, cade într-o zi de duminică, care este deja liberă, angajații vor avea totuși o zi liberă în plus, pe lângă ziua de 26 decembrie, a doua de Crăciun!

Pentru Revelion, 1 și 2 ianuarie sunt declarate zile libere legale, însă, la fel ca în cazul Crăciunului, prima zi din Anul Nou pică într-o duminică. Având în vedere că 2 ianuarie este într-o luni, românii vor primi şi de această dată, de la Guvernul României, o zi liberă în plus!

Amenzi uriaşe și zeci de dosare penale pentru românii care folosesc artificii

Polițiștii au confiscat 9 tone de articole pirotehnice și au deschis 37 de dosare penale în cadrul acțiunii Foc de artificii, care se derulează în perioada 21 noiembrie 2021-4 ianuarie 2023.

Scopul acțiunii naționale Foc de artificii este prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.

Până în prezent, au fost efectuate 92 de acțiuni și controale, fiind înregistrate 37 de dosare penale, în care sunt cercetate 55 de persoane.

În urma acestor activități, au fost constatate 53 de infracțiuni și aplicate 9 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 30.215 de lei.

De asemenea, au fost confiscate aproape 9 tone de articole pirotehnice în valoare de 122.800 de lei.

Polițiștii au confiscat 9 tone de articole pirotehnice în cadrul acțiunii Foc de artificii

În perioada 24 octombrie – 10 noiembrie 2022, Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase a efectuat și acţiunea naţională „Importatori de artificii 2022”, care a avut ca scop prevenirea, identificarea şi combaterea evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele juridice.

În cadrul acțiunii, polițiștii au efectuat 386 de controale la firme autorizate să desfăşoare operaţiuni de import/transfer/comercializare articole pirotehnice, precum şi la cele care efectuează jocuri de artificii.

Sancțiuni pentru furnizorii și distribuitorii de pneuri. La ce trebuie să fie atenți șoferii din România

Ministerul Economiei și Registrul Auto Român (RAR) au stabilit noi sancțiuni pentru distribuitorii de pneuri. Amenzile pot pleca de la 1.000 și pot ajunge la 10.000 de lei. 

La începutul acestei săptămâni, Ministerul Economiei și Registrul Auto Român au anunțat noi prevederi pentru furnizorii de pneuri. Astfel, au fost stabilite noi reguli cu privire la etichetarea anvelopelor, în ceea ce privește eficiența consumului de combustibil.

De asemenea, furnizorii de servicii de stocare trebuie să se asigure că furnizorii care vând pneuri pe site-urile lor afişează eticheta şi fişa cu informaţii.

„Este sezonul în care şoferii, dar şi operatorii economici de transport sau care includ în activitatea lor operaţiuni de transport, îşi pregătesc autoturismele pentru sezonul de iarnă, astfel, Ministerul Economiei împreună cu Registrul Auto Român se asigură că utilizatorii finali fac o alegere în cunoştinţă de cauză atunci când achiziţionează anvelope.

Această Hotărâre de Guvern are ca scop creşterea siguranţei, a protecţiei sănătăţii, a eficienţei economice şi de mediu în transportul rutier prin promovarea unor anvelope sigure, eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil şi cu niveluri de zgomot reduse. Totodată, prin aprobarea acestui act normativ, România îşi armonizează legislaţia cu Regulamentele UE în vigoare”, a declarat ministrul Economiei, Florin Spătaru.

Astfel, se stabilesc astfel noi reguli privind etichetarea anvelopelor introduse pe piaţă în ceea ce priveşte eficienţa consumului de combustibil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...


pixel