10.000 de proiecte, aprobate în programul Start-Up Nation
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Năsui: pe Start-Up Nation avem datorii din urmă, de ani de zile, de 870 de milioane de lei, programe începute şi nebugetate.
Năsui: pe Start-Up Nation avem datorii din urmă, de ani de zile, de 870 de milioane de lei, programe începute şi nebugetate.
Afacerile pornite prin programul Start-Up Nation funcţionează foarte bine, iar săptămâna viitoare ar urma să se încheie contractarea celor 10.000 de proiecte, a declarat sâmbătă ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Stefan-Radu Oprea, la Antena 3. 

"Astăzi pot să vă spun că scrisorile de acceptare au fost trimise către toţi cei 10.000 de beneficiari care au fost selectaţi anul acesta în programul Start-Up Nation. Deci această etapă s-a încheiat. Probabil că până săptămâna viitoare, întrucât sunt peste 9.000 cu contractele deja semnate, vom încheia contractarea celor 10.000 de proiecte şi sunt astăzi depuse peste 121 de deconturi deja. Deci programul funcţionează, funcţionează în parametri", a afirmat ministrul. 

Ştefan-Radu Oprea a dat drept exemplu primul beneficiar al acestui program. 

"Pot să vă spun că afacerea îi merge foarte bine. Că deja se dezvoltă. Că deja are al doilea punct de lucru. Au 70 de angajaţi astăzi, într-un an de zile. Eu cred că este o cifră foarte importantă şi deja au planuri foarte mari de extindere a afacerilor. Aceasta înseamnă că Start-Up Nation îşi face efectul şi că într-adevăr afacerile pornite prin acest program funcţionează foarte bine", a subliniat Oprea. 

Potrivit Ministrului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, principalul efect al acestui program este că a reuşit să producă o modificare în mentalitate. 

Lista finală a Start-Up Nation va fi prezentată săptămâna viitoare

"Noi avem un program care se cheamă Start-Up Nation şi care eu cred că a reuşit să producă o transformare profundă în metalul colectiv din România, în mentalitate. Cred că este cel mai important efect pe care îl are acest program de dezvoltare a antreprenoriatului. Faptul că astăzi percepţia opiniei publice este că să fi antreprenor este un lucru bun, să fii antreprenor pentru tineri este cool. Înainte să fii om de afaceri era chiar peiorativ în România. Şi atunci eu cred că această transformare în mentalul colectiv şi în percepţie este foarte importantă şi asta arată că politicile publice din România au efect", a apreciat Ştefan-Radu Oprea. 

Aplicaţia pentru înscrierea în programul Start-Up Nation a fost deschisă pe 27 decembrie 2018. 

Statul îşi propune să finanţeze 10.000 de firme prin acest program. Alocaţia financiară nerambursabilă, de maximum 200.000 lei/beneficiar, poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societăţile neplătitoare) aferente proiectului. 

Pot beneficia de prevederile Programului Start-Up Nation 2018 societăţile înfiinţate după data de 30 ianuarie 2017, care activează în domeniul producţiei, industriilor creative, serviciilor şi comerţului. Pentru a participa la program, societăţile trebuie să creeze cel puţin un loc de muncă având normă întreagă pe perioadă nedeterminată şi să menţină locul de muncă ocupat cel puţin doi ani după finalizarea implementării proiectului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...


pixel