120 de proiecte depuse în cadrul primelor apeluri de proiecte Interreg NEXT România-Ucraina

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Euro / sursa: Freepik.com
Euro / sursa: Freepik.com
Programul Interreg NEXT România-Ucraina are un buget de 60 milioane de euro, fonduri nerambursabile, la care se va adăuga contribuţia naţională. 

Primele apeluri de proiecte lansate în cadrul Programului Interreg NEXT România-Ucraina s-au închis pe data de 31 ianuarie a.c. Au fost depuse 120 de proiecte, care vizează domeniile educaţiei, sănătăţii, precum şi investiţii în combaterea efectelor schimbărilor climatice, biodiversitate şi managementului frontierei. Valorea nerambursabilă a proiectelor depuse este de 87 de milioane de euro.

Lansat în luna august 2023, apelul pentru proiecte standard (proiecte care includ o componentă de investiţii de minimum 500.000 euro) are o alocare de 12,6 milioane euro şi va finanţa investiţii în sănătate şi educaţie. În cadrul acestui apel au fost depuse 49 de proiecte, cu o valoare nerambursabilă de 60 de milioane de euro.

Apelul de proiecte cu valoare mică a fost lansat în luna septembrie 2023, având un buget de 14,5 milioane euro pentru a finanţa activităţi de prevenire şi combatere a schimbărilor climatice, protejarea biodiversităţii, sănătate, educaţie şi managementul frontierei. Cele 71 de proiecte depuse totalizează 27 de milioane de euro, fonduri nerambursabile.

Proiectele au fost depuse de autorităţi publice care activează în domeniile enunţate mai sus, ONG sau asociaţii profesionale. Fiecare proiect trebuie să aibă cel puţin câte un partener din fiecare stat participant, fiind permisă participarea a minimum 4 parteneri într-un proiect.

În perioada următoare, proiectele vor fi supuse procedurii de selecţie şi evaluare, urmând a fi contractate proiectele care răspund cel mai bine cerinţelor Ghidului solicitantului şi care contribuie, în mod real, dezvoltării comunităţilor din zona de graniţă.

***

Vor putea primi finanţare proiecte care aduc beneficii comunităţilor de la frontieră, din judeţele Satu Mare, Maramureş, Botoşani, Suceava şi Tulcea (România) şi din oblasturile Ivano-Frankivsk, Zakarpattya, Cernăuţi, Odesa (Ucraina). Domeniile vizate de acest program sunt: sănătatea, educaţia, turismul şi cultura, adaptarea la schimbările climatice, buna guvernanţă şi managementul frontierei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

ANAF
Caniculă
Camioanele care au fost depistate de Poliția de Frontieră
Trafic oprit pe Podul Prieteniei
Freepik.com
Freepik.com
Donald Trump / Foto: Casa Albă
Grafică: Oana Pavelescu
Bursa de Valori București
Șofer de camion / Foto: Freepik
Andrei Badalov
Sterică Fudulea
Dan Sucu. Foto: Agerpres
Fondul Proprietatea
Titluri de stat Fidelis
Foto: Reuters
Showroom auto / Foto: Freepik
ROBOR
Ilustrație: Oana Pavelescu

ANAF, informare despre depunerea Formularului 100

Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.

Stâlpi de înaltă tensiune / Foto: Freepik
Freepik.com
Robor

ROBOR a coborât sub nivelul de 7%

Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.

Freepik.com

pixel