Producţia de cărbune a României s-a prăbuşit
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Prevederile referitoare la plafonarea tarifelor la energia electrică pentru clienţii noncasnici se aplică, în forma actuală a textului Ordonanţei, întreprinderilor mici şi mijlocii, operatorilor economici din domeniul industriei alimentare, spitalelor, unităţilor de învăţământ, creşelor, furnizorilor de servicii sociale şi instituţiilor publice.
"Comercializarea produselor alimentare nu poate fi exclusă, nici direct prin reglementare, nici indirect prin interpretare, din sintagma 'industria alimentară'- care nu are o definiţie clară în legislaţia naţională - deoarece asigură funcţionarea permanentă şi optimă a lanţului de aprovizionare către populaţie", spun reprezentanţii lanţurilor de magazine.
Altfel, în condiţiile volatilităţii extreme a pieţei de energie electrică, s-ar putea profila riscul major al limitării severe sau chiar blocării capacităţii operaţionale a sectorului de retail de a răspunde, prompt şi eficient, în cazul apariţiei unor circumstanţe critice parţiale sau generale, au adăugat ei.
Aceştia au arătat că este obligatoriu ca depozitarea şi vânzarea produselor perisabile sau de origine animală să se încadreze în anumite rigori şi standarde de siguranţă alimentară şi sanitară, de la care nu se poate face rabat şi care impun păstrarea unor temperaturi controlate ce solicită un consum semnificativ de energie.
Aceeaşi abordare trebuie avută în vedere şi în cazul unor bunuri sau produse nealimentare, dar de primă necesitate sau importanţă vitală pentru populaţie, după cum a demonstrat experienţa situaţiilor întâlnite în timpul pandemiei.
"Apreciem că modificarea neîntârziată a OUG 119/2022 trebuie să cuprindă mecanisme suplimentare de garantare, în orice scenariu, a funcţionării sigure şi complete a lanţurilor de aprovizionare în vederea asigurării accesului consumatorilor, permanent şi la costuri cât mai accesibile, la produsele de bază şi de primă necesitate", se mai arată în comunicat.
Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România - AMRCR - include următori membrii: Altex, Artima, Auchan, Brico Depot, Carrefour, Columbus, Cora, DM Drogerie Markt, Decathlon, Dedeman, Flanco, Hornbach, Ikea, Jumbo, Kaufland, Lidl, Mega Image, Metro Cash & Carry, Mobexpert, Penny, Profi, Selgros.
AMRCR este membră a Confederaţiei Patronale "Concordia" şi a organizaţiei ''EuroCommerce".
Ajutorul de încălzire. Ce trebuie făcut, actele necesare și câți bani acordă statul
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Statele Unite vor impune taxe...
Alegerea lui Donald Trump în...
Agenția Națională de...
Revolut lansează o nouă...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Sindicatul Funcţionarilor...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...
Donald Trump începe al doilea...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...