60% dintre români nu au sisteme de securitate. Care este soluția
Autor: Mihai Paul
Data publicării:
Noul centru de competenţe în materie de securitate cibernetică, care va avea sediul la Bucureşti, va pune în comun expertiza legată de cercetarea în materie de securitate cibernetică şi va reuni comunitatea europeană de competenţe în domeniu.
Noul centru de competenţe în materie de securitate cibernetică, care va avea sediul la Bucureşti, va pune în comun expertiza legată de cercetarea în materie de securitate cibernetică şi va reuni comunitatea europeană de competenţe în domeniu.
4 din 10 români care nu dispun de un sistem de securitate iau în calcul achiziţia şi montarea unuia în următoarele 12 luni. Aproape 52% dintre cei care au în vedere instalarea unui sistem de securitate acasă locuiesc în apartamente la bloc, 45% deţin o casă individuală, restul dorindu-şi să instaleze în locuinţele de vacanţă.

„Românii preferă sisteme de securitate complexe, care includ alarme, supraveghere video, detectoare de fum şi de gaze, interfoane, automatizări, control acces etc. pentru că au înţeles necesitatea şi avantajele pe care acestea le oferă. Anul trecut, am înregistrat o creştere semnificativă a cererii de sisteme de securitate, lucru care a contribuit la creşterea vânzărilor Atu Tech până la 7,5 milioane de dolari”, spune Sorin Felea, director Atu Tech.

Potrivit sondajului, peste 40% dintre români consideră că este foarte important ca un sistem de securitate să fie dotat atât cu alarmă, cât şi cu monitorizare video şi, în plus,  să  includă  detectoare de fum şi gaze, interfoane, automatizări, control acces. 34% dintre respondenţi consideră că este suficient ca un sistem de securitate pentru acasă să fie compus dintr-un sistem de alarmă şi unul de supraveghere video.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel