Ce urmează pentru economia mondială? FMI revizuiește previziunile pentru 2025
FMI a publicat vineri un nou...
Goldman Sachs a anunțat să va concedia 1% din forța de muncă, în jur de 400 de angajați. Această sumă se adaugă celor 67.844 de joburi care dispar în domeniul bancar, conform datelor analizate de Bloomberg.
Mai mult de 30 de bănci, din Europa, America de Nord, Asia și Africa, au în plan reduceri masive de personal. Numărul total al concedierilor probabil că este mult mai mare deoarece sunt bănci care nu au anunțat planurile de restructurare.
Băncile justifică aceste concedieri prin nevoia de reducere a cheltuielilor pentru a compensa costurile de creditare în timpul pandemiei, precum și cheltuielile pentru a se conforma reglementărilor mai stricte și a investi în tehnologia digitală.
Planurile Goldman sugerează că pandemia depășește hotărârea industriei financiare de a oferi stabilitate angajaților care sunt agitați din cauza recesiunii economice. Acestea se adaugă la o săptămână proastă pentru slujbele din domeniul bancar. Intesa Sanpaolo SpA din Italia a declarat miercuri că a convenit cu sindicatele ca se vor reduce cel puțin 5.000 locuri de muncă. Filiala din Marea Britanie a Bancii Sabadell SA a declarat săptămâna aceasta că va elimina peste 900 de joburi.
Reacția băncilor după încleștarea dintre Trump și Biden
Reducerile totale de locuri de muncă dezvăluite la începutul anului 2014 se ridică acum la aproximativ jumătate de milion. Pentru comparație, JPMorgan Chase & Co., cea mai mare bancă din SUA, avea un număr de 256.710 la sfârșitul lunii iunie.
Concedierile de pe continent
Băncile europene au dezvăluit un mare număr de locuri de muncp ce se vir pierde în acest an.
Băncile europene, care nu și-au revenit din criza financiară din 2008 la fel de repede ca în SUA, vor proceda la cea mai mare parte a concedierilor anunțate.
”Topul” este condus de HSBC Holdings, care a declarat în februarie că își va reduce forța de muncă cu 35.000 ca parte a unui plan de reducere a costurilor de 4,5 miliarde de dolari la unitățile cu performanțe slabe din SUA și Europa.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.
Cel mai recent raport privind...
Cei care doresc că câștige bani...
România intensifică lupta...
Gazprom, pe fondul pierderilor...
Grupaj de știri.
Eșec major pentru compania lui...
Apartamentele cu două camere reprezintă cea mai...
Când doi titani își unesc forțele, iar piața...