A fost calculat PREȚUL CORECT pentru BITCOIN! Rezultatul, șocant
Autor: Andreea Craciun
Data actualizării:
Data publicării:
În orice caz, așa susțin analiștii americani
În orice caz, așa susțin analiștii americani
Analiștii băncii americane de investiții JPMorgan au ajuns la concluzia că prețul actual al celei mai populare criptomonede, bitcoin, este greșit, așa că l-au corectat. Rezultatul îi va dezamăgi, cu siguranță, pe cei care sperau la mai mult. 

Experții americani au redus valoarea bitcoin-ului cu aproape 13% față de cursul actual și au anunțat că prețul corect al primei criptomonede este de 38.000 de dolari. Indicatorul depinde în mod direct de nivelul de volatilitate, a precizat JPMorgan. În condițiile în care volatilitatea scade de trei ori față de nivelurile actuale, valoarea justă a bitcoin ar putea ajunge la 50.000 de dolari, au declarat analiștii băncii.

Pe 9 ianuarie, bitcoin s-a tranzacționat la 43.400 de dolari, ceea ce înseamnă o capitalizare de 823 de miliarde de dolari, potrivit CoinGecko. Pe parcursul săptămânii, criptomoneda a câștigat 12%, iar pe 8 februarie, valoarea sa a atins pragul de 45.000 de dolari pentru prima dată în mai bine de o lună. În noiembrie 2021, prețul bitcoin a reînnoit maximul istoric de peste 69.000 de dolari. De atunci, a scăzut cu 37%.

Citește și BITCOIN: Acestea sunt țările în care criptomonedele sunt restricționate sau ilegale

Citește și AURUL a ieșit ÎNVINGĂTOR! A rezistat, deși mulți anunțau vremuri tulburi

Citește și Ce se întâmplă la această CAFENEA din Thailanda

Traderul Nicolas Merten a explicat recenta revenire a bitcoin la 45.000 de dolari și capitalizarea pieței criptografice la 2.000 de miliarde de dolari prin sosirea marilor corporații pe piață. Drept exemplu, analistul a amintit achiziționarea de bitcoini și Ethereum de către KPMG, divizia canadiană a firmei de contabilitate Big Four.

Analistul anticipează că marii investitori vor continua să cumpere criptomonede, ceea ce va permite pieței să iasă din mișcarea descendentă și să revină pe creștere.

"Trezorierii corporativi nu vor cumpăra la valori maxime istorice. De regulă, ei preferă să aștepte până când activele se vând cu discount. Aceasta este gândirea marilor corporații, care înțeleg că trebuie să cumpere atunci când pe piață nu prea există cumpărători dispuși să acționeze", a explicat Merten.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel