AB InBev analizează o posibilă vânzare a unor mărci germane de bere

Autor: Delia Gheață
Data publicării:
Este vorba despre o marcă germană
Este vorba despre o marcă germană
Grupul belgian Anheuser-Busch InBev NV analizează o posibilă vânzare a unora dintre mărcile germane de bere din portofoliul său, în condiţiile în care vrea să crească pe alte segmente decât cea mai populară băutură alcoolică din lume, informează Bloomberg citând surse din apropierea acestui dosar.

Portofoliul de mărci regionale de bere avut în vedere de AB InBev ar putea fi evaluat la aproximativ un miliard de euro, au dezvăluit sursele. Acesta au adăugat că cel mai mare producător mondial de bere lucrează cu un consilier la evaluarea mai multor opţiuni. Discuţiile sunt în derulare şi la acest moment nu există nicio certitudine că AB InBev va continua procedurile pentru vânzarea mărcilor germane de bere, au mai spus sursele.

"Evaluăm în mod constant opţiunile pentru îmbunătăţirea afacerilor şi stimularea creşterii", a precizat un purtător de cuvânt al grupului AB InBev. Cel mai mare producător mondial de bere are peste 2.000 de angajaţi în Germania unde produce beri renumite precum Franziskaner Weissbier, Hasseroeder şi Spaten. Fabrica sa de bere de la Bremen, unde produce marca Beck's, este cea mai mare din Germania.

Multe dintre mărcile germane de bere din portofoliul actual al AB InBev au fost moştenite de la compania Interbrew, care în 2004 a fuzionat cu grupul brazilian Ambev pentru a da naştere InBev, companie care ulterior s-a unit cu Anheuser-Busch pentru a forma AB InBev. Deşi Germania este cel mai mare producător de bere din Europa, fiind responsabilă pentru aproximativ un sfert din berea continentului, exporturile sale de bere sunt mai mici decât cele ale Ţărilor de Jos şi Belgiei, potrivit datelor Comisiei Europene.

Citește și Evergrande. China izolează problema ca pe un virus

Sub conducerea noului director general Michel Doukeris, care a fost numit CEO în luna iulie a acestui an, AB InBev vrea să crească pe alte segmente decât bere. Doukeris este interesat de oportunităţi de creştere pe pieţe precum "hard seltzer", un tip de băutură alcoolică carbonatată, ce are la bază apă acidulată şi arome naturale de fructe, sau "cocktailuri îmbuteliate".

Grupul AB InBev, al cărui sediu social este la Leuven (în centrul Belgiei), mai deţine mărcile Budweiser, Stella Artois, Leffe, Hoegaarden, Corona, Modelo Especial şi Victoria. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Ilie Bolojan

Premierul Bolojan a cerut înlocuirea directorului EximBank

Premierul Ilie Bolojan a anunţat, marţi seara, că a...

Donald Trump / Foto: Casa Albă
BVB

Zboruri Wizz Air, relocate de pe Aeroportul Băneasa

Anunţ important pentru cei care urmează să călătorească...

Freepik.com
Freepik.com
Baterii / Foto: Freepik

ANRE a eliminat dubla taxare a energiei stocate

ANRE elimină dublarea tarifelor pentru energia electrică...

Ilie Bolojan, discuţii cu premierul ucrainean, Denys Shmyhal

Premierul României, Ilie Bolojan, a avut, marţi seară,...

Donald Trump
Foto: Arhiva. Protest BNS în Piața Victoriei
freepik.com
La Cocoș
Schimb valutar / Foto: Pexels
Contabili / Foto: Freepik
TAROM are un nou director / Foto: Arhivă
Ghișeu
ANAF / Foto: Oana Pavelescu
Banca Naționala a României
Vagon de tren

Transportul călătorilor cu trenul, luat la puricat de ANPC

Calitatea transportului pe calea ferată a intrat în...

OMV Petrom
Leva / Foto: DCBusiness
Președintele Donald Trump face declarații pentru jurnaliști
RCA
Consiliul Fiscal, nu foarte optimist privind reducerea deficitului
Florin Barbu

pixel