În plină degringoladă, Germania, prima economie a UE, își decide viitorul
Favoriți în sondaje,...
În decembrie anul trecut, infecţia virală COVID-19 a izbucnit în Wuhan, China, iar studii recente arată că noul virus care provoacă această boală, SARS-CoV-2, ar fi putut avea ca origine liliecii.
Comunitatea ştiinţifică crede că SARS-CoV-2 s-ar fi răspândit la oameni de la o altă gazdă intermediară, însă, deşi în primul moment s-a vorbit despre pangolini, totuşi sursa noului coronavirus este în continuare necunoscută.
Pentru a combate eficient boala şi a preveni noi focare este fundamental să se identifice originea animală a coronavirusului, notează revista.
Covid-19. Cei care s-au vindecat nu au voie să facă sex
În noul studiu, Jinping Chen, de la Institutul de Resurse Biologice Aplicate din Guangdong, şi colegii săi au încercat să avanseze în acest sens şi au reunit genomul complet al unui coronavirus identificat la două grupe de pangolini malaezieni infectaţi.
Rezultatele sugerează că, deşi coronavirusul găsit la aceste animale ar putea fi genetic asociat cu SARS-CoV-2 şi cu grupul de coronavirusuri aflat la lilieci, virusul care provoacă COVID-19 nu a venit direct de la pangolini.
"Deşi acest studiu nu sprijină ideea că pangolinii sunt o gazdă intermediară, direct responsabilă de apariţia virusului SARS-CoV-2, este posibil să existe alte coronavirusuri la pangolini", notează autorii.
Cercetătorii cred că aceste animale ar putea fi gazde naturale ale betacoronavirusurilor (betaCoV), cu un potenţial necunoscut pentru a infecta oamenii.
Supravegherea la scară mare coronavirusurilor la aceste animale ar putea îmbunătăţi "cunoştinţele noastre privind spectrul coronavirusului care circulă în mediul sălbatic şi ar putea ajuta la prevenirea şi controlarea bolilor infecţioase emergente", subliniază studiul.
Potrivit cercetătorilor, conservarea vieţii sălbatice şi o expunere limitată la aceasta sunt importante pentru a reduce la minimum riscul ca grupul de coronavirusuri să treacă de la animalele sălbatice la oameni.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...
Afacerile stârnesc interes până...
Data de 28 februarie 2025 este...