Acest STUDIU a dat peste cap toate teoriile cercetătorilor
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Covid-19: Noul TEST DE SÂNGE cu rezultat în 20 de minute
Covid-19: Noul TEST DE SÂNGE cu rezultat în 20 de minute
Pangolinii, numiţi furnicari solzoşi sau folidote, sunt consideraţi gazde naturale ale coronavirusului, dar "nu este probabil" ca aceste animale să fi fost sursă directă de contagiere a oamenilor, potrivit unui studiu publicat joi de revista revista PLOS Pathogens şi citată de EFE.

În decembrie anul trecut, infecţia virală COVID-19 a izbucnit în Wuhan, China, iar studii recente arată că noul virus care provoacă această boală, SARS-CoV-2, ar fi putut avea ca origine liliecii.

Comunitatea ştiinţifică crede că SARS-CoV-2 s-ar fi răspândit la oameni de la o altă gazdă intermediară, însă, deşi în primul moment s-a vorbit despre pangolini, totuşi sursa noului coronavirus este în continuare necunoscută.

Pentru a combate eficient boala şi a preveni noi focare este fundamental să se identifice originea animală a coronavirusului, notează revista.

Covid-19. Cei care s-au vindecat nu au voie să facă sex

În noul studiu, Jinping Chen, de la Institutul de Resurse Biologice Aplicate din Guangdong, şi colegii săi au încercat să avanseze în acest sens şi au reunit genomul complet al unui coronavirus identificat la două grupe de pangolini malaezieni infectaţi.

Rezultatele sugerează că, deşi coronavirusul găsit la aceste animale ar putea fi genetic asociat cu SARS-CoV-2 şi cu grupul de coronavirusuri aflat la lilieci, virusul care provoacă COVID-19 nu a venit direct de la pangolini.

"Deşi acest studiu nu sprijină ideea că pangolinii sunt o gazdă intermediară, direct responsabilă de apariţia virusului SARS-CoV-2, este posibil să existe alte coronavirusuri la pangolini", notează autorii.

Cercetătorii cred că aceste animale ar putea fi gazde naturale ale betacoronavirusurilor (betaCoV), cu un potenţial necunoscut pentru a infecta oamenii.

Supravegherea la scară mare coronavirusurilor la aceste animale ar putea îmbunătăţi "cunoştinţele noastre privind spectrul coronavirusului care circulă în mediul sălbatic şi ar putea ajuta la prevenirea şi controlarea bolilor infecţioase emergente", subliniază studiul.

Potrivit cercetătorilor, conservarea vieţii sălbatice şi o expunere limitată la aceasta sunt importante pentru a reduce la minimum riscul ca grupul de coronavirusuri să treacă de la animalele sălbatice la oameni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Boom-ul inteligenței artificiale nu se dezminte. Analiză

La bursă, acțiunile din sectorul inteligenței...

Cinébébé, o companie UNICĂ în Europa și extrem de prețioasă

Realizarea de filme cu nou-născuți este strict...

Ceasul de 10.000 de euro care a făcut furori la Cannes

La deschiderea Festivalului de Film de la Cannes,...

Care sunt cele mai mari companii listate la bursa olandeză

Printre multele altele, Țările de Jos sunt cunoscute...

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...


pixel