Aceste persoane nu pot primi vaccinul AstraZeneca
Autor: Antonio Grigore
Data actualizării:
Data publicării:
Agenția recomandă ca cheagurile de sânge, care se formeză după vaccinarea cu AstraZeneca, să fie trecute în prospect ca efecte secundare foarte rare.
Agenția recomandă ca cheagurile de sânge, care se formeză după vaccinarea cu AstraZeneca, să fie trecute în prospect ca efecte secundare foarte rare.
Portugalia spune și ea că vaccinul AstraZeneca este preferabil a fi administrat doar persoanelor cu vârsta mai mică de 65 de ani.

Ministerul Sănătății din Portugalia a declarat că vaccinul AstraZeneca ar trebui utilizat, de preferabil, la persoanele cu vârsta sub 65 de ani, aceasta fiind cea mai recentă declarație a unei țări europene, prin care își exprima rezervele cu privire la eficacitatea vaccinului AstraZeneca pentru persoanele în vârstă.

Măsura autorităților portugheze vine după ce Germania, Franța, Austria și Norvegia au declarat că vor administra dozele de vaccin AstraZeneca doar persoanelor cu vârsta sub 65 de ani, Polonia limitând vârsta la sub 60 de ani, iar Spania și Italia la sub 55 de ani.

Totuși, ministerul portughez al sănătății a specificat că vaccinarea persoanelor de peste 65 de ani nu ar trebui să fie oprită în cazul în care vaccinul AstraZeneca va fi singurul disponibil.

Citește și: AstraZeneca pregătește o armă împotriva noii tulpini africane

Portugalia a înregistrat 765.414 cazuri de coronavirus și 14.158 decese, transmite Reuters.

Primul lot de vaccinuri AstraZeneca a sosit duminică, în număr de 42.300 de doze. Țara a primit până acum puțin sub 390.000 de doze de vaccin Pfizer / BioNTech și 19.200 de doze Moderna, spune ministerul sănătății.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...


pixel