Datele de luni au arătat că industria prelucrătoare din SUA a înregistrat în martie o creștere pentru prima dată într-un an și jumătate, în condițiile în care producția și-a revenit puternic, iar comenzile noi au crescut, subliniind forța economiei și ridicând îndoieli cu privire la posibilitatea ca Fed să realizeze cele trei reduceri ale ratelor dobânzilor prevăzute în ultima sa prognoză.
În schimb, activitatea manufacturieră din zona euro s-a contractat în martie într-un ritm și mai accentuat decât în februarie, deoarece cererea se află în picaj, potrivit datelor de marți.
Iinflația din Germania, de asemenea, a scăzut. Datele privind inflația în zona euro sunt așteptate miercuri și vor fi urmărite îndeaproape pentru a afla indicii cu privire la momentul în care Banca Centrală Europeană va reduce ratele.
Datele privind producția americană de luni au dus la creșterea randamentelor pentru titlurile de stat americane, care au crescut și mai mult marți, randamentul de referință al titlurilor de stat americane pe 10 ani fiind de 4,3571%, față de maximul de două săptămâni atins în sesiunea precedentă.
Randamentele crescute ale titlurilor de stat au ridicat luni dolarul la cel mai ridicat nivel din ultimele aproape cinci luni. Marți, indicele dolarului a rămas stabil la 104,94, iar euro a suferit puține modificări la 1,07455 dolari.
Yenul a fost stabil față de dolar la 151,645 unități. Traderii urmăresc orice semn de intervenție din partea autorităților japoneze, după ce săptămâna trecută a atins minimul ultimilor 34 de ani, de 151,975.
Ministrul japonez de finanțe, Shunichi Suzuki, a declarat marți că autoritățile sunt pregătite să ia măsurile adecvate împotriva volatilității excesive de pe piața valutară.
Prețul petrolului a crescut, ajutat de semnele că cererea din China și Statele Unite s-ar putea îmbunătăți, precum și de amenințările la adresa aprovizionării cu petrol.
În Orientul Mijlociu, un atac israelian asupra ambasadei Iranului din Siria a ucis șapte consilieri militari, printre care trei comandanți de rang înalt, marcând o escaladare a războiului din Gaza dintre Israel și Hamas, care este susținut de Iran. Analiștii au declarat că implicarea Iranului ar putea avea un impact asupra aprovizionării cu petrol.
Ucraina a lovit marți una dintre cele mai mari rafinării din Rusia.
Contractele futures pentru petrolul Brent au crescut cu 1,26%, la 88,52 dolari pe baril, în timp ce contractele futures pentru petrolul american West Texas Intermediate au crescut cu 1,42%, la 84,91 dolari pe baril.
Prețul aurul a crescut cu 0,4%, la 2.259,7 dolari pe uncie, după ce a atins un nou maxim istoric.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Aprovizionarea cu apă în...
Construit în doar 10 zile la...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Un incident bizar în Polonia a...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...