Acțiunile Nvidia au început să crească după divizarea acestora de vineri
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
pexels.com
pexels.com
Această măsură, de divizare a acțiunilor, este efectuată de către companiile cu o creștere rapidă a valorii titlurilor sale, în contextul în care compania a profitat din plin de boom-ul inteligenței artificiale.

Prețul acțiunilor Nvidia se află, în momentul de față, la cel mai scăzut nivel de la sfârșitul anului 2022, după ce compania a divizat acțiunile în proporție de 10 la 1 anunțată anterior.

Astfel, acțiunile Nvidia de vineri au închis la 1.210 dolari. Ulterior, acționarii au primit câte 10 titluri pentru fiecare titlu deținut, prețul fiind de 120 pe acțiune în deschiderea de luni, prima după divizare.

Până la ora 19.00 prețul unei acțiuni a crescut la 122.57 dolari, o majorare de 1,39%.

În urmă cu doi ani compania a explodat de la o evaluare de piață de sub 300 de miliarde de dolari la aproape 3.000 de miliarde de dolari, ceea ce a făcut din Nvidia a treia cea mai mare companie din lume.

Autointitulat „motorul inteligenței artificiale”, Nvidia produce în special un sistem hardware care stochează date necesare pentru inteligența artificială generativă și unitățile de procesare grafică (GPU) care dau viață calculului de învățare automată.

În ultimul deceniu, Nvidia a trecut de la o companie puțin discutată din Silicon Valley, cu o valoare de aproximativ 10 miliarde de dolari, la subiect de discuție pe Wall Street, pe măsură ce profiturile sale au explodat datorită dominației sale pe piața cipurilor de inteligență artificială, printre clienții săi importanți numărându-se companii precum Amazon, Apple și Microsoft.

La închiderea de vineri, Nvidia se număra printre cele mai valoroase 10 companii ale indicelui de pe Wall Street S&P 500 în funcție de prețul acțiunilor. Nvidia a tras după sine indicele S&P de la declinul din 2022 până la maximele sale record din acest an, datorită randamentelor sale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Toate firmele, obligate să accepte plata cu cardul

Începând cu 16 iunie, Legea 406/2023 impune firmelor,...

Revolut se pregătește să vândă multe acțiuni, înainte de IPO

Compania are în vedere să vândă acțiunile, în valoare de...

Noi beneficiari ai normei de hrană. Modificare a OG 26/1994

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Dan Vardie: "Mașinile diesel nu mai au viitor"

Dan Vardie, preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi...


pixel