Activele energetice ale miliardarului Kretinsky, profit de 7,8 miliarde $
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Miliardarul Daniel Kretinsky / FOTO: Facebook
Miliardarul Daniel Kretinsky / FOTO: Facebook
Companiile energetice controlate de EP Corporate Group, entitate ce aparține miliardarului ceh Daniel Kretinsky au înregistrat joi un câștig de bază (EBITDA) de 7,3 miliarde de euro (7,83 miliarde de dolari) pentru 2023.

Energia reprezintă un segment cheie pentru Kretinsky, care, în ultimele decenii, și-a construit un adevărat imperiu în acest sector de activitate. Tretat, omul de afaceri a realizat și multe alte investiții în Europa, printre care participații la Royal Mail Bretagne din Marea Britanie, la retailerul francez Casino și grupul german Metro.

EP Corporate Group a publicat rezultatele segmentului energetic al activității sale pentru prima dată în structura actuală.

Pentru 2023, holdingul emblematic de energie, EPH, a raportat o scădere de 17% de la an la an a câștigurilor înainte de dobânzi, taxe, de 3,6 miliarde de euro, după un 2022 record.

Vânzările EPH au scăzut la 24,2 miliarde de euro, de la 37,1 miliarde în 2022, în timp ce marja EBITDA a crescut la 15%, de la 12%, a precizat compania. Investițiile în creștere au redus fluxul de numerar al EPH la 1,7 miliarde de euro anul trecut.

Deținerile combinate de energie ale Kretinsky, inclusiv active din Marea Britanie, Țările de Jos, Germania, Italia și în alte părți, au o capacitate instalată de 22 gigawați (GW) și au produs 72,5 terawați (TWh) ore de energie electrică în 2023, ceea ce îi va plasa printre cei mai mari producători din Europa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel