Activiștii au ocupat vila lui Putin din Biarritz
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Vila din Biarritz a lui Vladimir Putin a fost ocupată de activiți / Foto: Instagram
Vila din Biarritz a lui Vladimir Putin a fost ocupată de activiți / Foto: Instagram
Averile oligarhilor ruși au fost luate la ochi de autoritățile occidentale. Pe lângă aceștia și averea lui Vladimir Putin a intrat în vizorul guvernelor occidentale cât și a activiștilor.

Vila Altamira din Biarritz este visul oricărui oligarh. Are opt camere și trei băi pe patru etaje, o grădină de 2.000 de metri pătrați (inclusiv piscină) și un balcon cu vedere liberă la Atlantic - trai ca în Rai în sudul Franței!

Cine este proprietarul bijuteriei din sudul Franței

Cel care a cumpărat vina este nimeni altul decât ginerele liderului de la Kremlin care și-a făcut-o cadou cu banii de la ”tata socru”. Imobilul care are o valoare de piață de 3,7 milioane de euro a fost achiziționată cu un an înainte de nunta dintre Kiril Shamalov și fiica lui Putin, Katerina Tihonova.

Însă, cei doi s-au despărțit recent și este cert că fostul ginere trebuie să își ia adio de la minunata reședință.

Duminică, doi activiști francezi cu steaguri ucrainene au pătruns în superba clădire, au schimbat încuietorile și au declarat că:” Vila lui Putin va deveni o casă pentru refugiații din Ucraina”.

Unul dintre activiști, Pierre Haffner, a găsit în vilă, printre altele, o copie a pașaportului lui Șamalov și alte documente referitoare la oligarh, scrie Bild. Shamalov făcea parte din cercul restrâns de apropiați ai lui Putin. Tatăl său, Nikolai, este prieten de o viață cu Kremlin.

În 2013, el s-a căsătorit cu fiica lui Putin, Katerina, iar în 18 luni a devenit cel mai tânăr miliardar din Rusia datorită creșterii bruște a participației sale la compania chimică Sibur. În 2018, oligarhul nu numai că și-a pierdut soția, ci și o jumătate din averea sa estimată în prezent în jur la un miliard de euro.

Ministrul francez al economiei, Bruno Le Maire, a anunțat luni că va adăuga în lista oligarhilor mai mulți miliardari ruși cărora le va aplica sancțiunile impuse de UE.

Vila Altamira din Biarritz

Oligarhii ruși însă au început să fugă de pe Coasta de Azur, unde au investit ani de zile în vile luxoase. Industria imobiliară raportează o lipsă de comenzi noi și clienți ruși care părăsesc zona, a scris luni ziarul francez Nice-Matin. Un client rus a sunat un agent imobiliar pentru a-și vinde casa de aproape 10 milioane de euro, deoarece nu va mai avea veniturile corespunzătoare acestui stil de viață, a declarat agentul imobiliar pentru ziar.

Primarul Londrei vrea să găzduiască refugiații din Ucraina în vilele oligarhilor

Ceea ce activiștii din Franța și-au asumat singuri ar putea fi în curând legal la Londra. Primarul capitalei britanice, Sadiq Khan s-a pronunțat în favoarea găzduirii refugiaților ucraineni în proprietăți ale oligarhilor ruși. Majoritatea apartamentelor din Londra sunt oricum goale, a declarat luni Khan la Times Radio.

Apartamentele au fost folosite mai mult pentru spălare de bani decât ca o a doua casă pentru super-bogați, a declarat Khan la postul de radio. Apartamentele, care sunt adesea situate în zona exclusivistă din vestul Londrei, sunt practic "cărămizi de aur".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...


pixel