"Credit Suisse este acuzată că a eşuat în luarea tuturor măsurilor organizaţionale care erau întemeiate şi obligatorii pentru a preveni spălarea de active aparţinând şi aflate sub controlul unei organizaţii criminale", a informat biroul procurorului general din Elveţia.
În replică, Credit Suisse, a doua mare bancă din Elveţia, s-a declarat surprinsă de decizia de a fi trimisă în judecată într-o anchetă care a durat mai mult de 12 ani. Banca a respins acuzaţiile care i-au fost aduse şi s-a declarat convinsă că fostul său angajat este nevinovat.
Cazul datează din 2008, când procurorii au demarat o investigaţie asupra unui sportiv bulgar, care a devenit traficant de droguri. Pe parcursul următorilor şapte ani, investigaţia a fost extinsă pentru a-i include şi pe partenerii bulgarului, un fost angajat al Credit Suisse şi chiar şi banca elveţiană.
Citește și JPMorgan DOMINĂ piața aurului cu venituri RECORD
Potrivit procurorilor, fostul manager de la Credit Suisse, o femeie căreia nu i-a fost dezvăluită identitatea, a fost trimisă în judecată pentru managementul său în relaţiile de afaceri cu organizaţia criminală din Bulgaria. Potrivit actului de acuzare, femeia a ajutat organizaţia criminală să spele 16 milioane de franci, utilizând structuri de credit de tip "back-to-back".
Procurorii elveţieni pot trimite în judecată băncile în cazul în care cred că instituţiile nu au făcut suficient pentru a identifica clienţii care au legături evidente cu activităţile ilegale. În urmă cu o lună judecătorii elveţieni au ordonat grupului bancar francez Societe Generale să restituie 150 milioane de dolari depozitaţi de Allen Stanford, un om de afaceri american condamnat pentru fraudă în 2012.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Măsurile fiscale luate în regim...
Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.
Nutella s-ar putea scumpi...
Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.
Proiectele de acte normative...
Randamentele scad după haosul...
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
Trump și Putin, discuție fără...
Premierul Ilie Bolojan a...
România se confruntă cu o criză...
UiPath îl numește pe David...
Ministerul Transporturilor și...
Giganții industriali europeni...
Analistul economic Petrișor...
Rovinieta se scumpește din...
Vicepremierul Tanczos Barna a...
Curs valutar BNR, 3 iulie 2025.
Preşedintele Cartel Alfa,...