Adrian Sârbu, achiziţie spectaculoasă pe piața media. Urmează un nou Pro TV?
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
 TVR schimba grila
TVR schimba grila
Adrian Sârbu, fostul CEO al CME și fondator PRO TV, a realizat o mutare interesantă pe piața media, în direcția radioului. Astfel, Shogunul ar fi preluat o parte din acțiunile lui Marius Tucă la postul radio Smart FM. Nu se exclude proiectul unei viitoare televiziuni.

Adrian Sârbu va fi noul acționar majoritar la Smart FM postul radio al familiei lui Marius Tucă. Consiliul Naţional al Audiovizualului a primit deja o cerere de acord de modificare a acţionariatului.

Astfel, Adrian Sârbu va avea 50% în acţionariatul Smart FM.

Procedural, înainte de modificarea acţionariatului, societatea trebuie să ceară la CNA o solicitare de „acord prealabil”. Mai ales când se schimbă acţionarul majoritar.

Forul audiovizual a amânat o decizie pentru o şedinţă viitoare. 

Radio Smart SRL, post care operează şase licenţe, are acţionari pe Tucă Daria, fiica jurnalistului Marius Tucă, (99,03%) şi pe Tucă Neguţa (0,97%). 

Unele zvonuri despre un posibil proiect de televiziune au fost lansate după ce Marius Tucă a făcut o aluzie în acest sens. Adrian Sârbu nu a renunțat la ideea de a lansa o nouă televiziune după ce a ieșit din conducerea Central Eastern Media Enterprise, societatea ce are în portofoliu PRO TV.

Se pare că brandul Smart FM l-a atras pe mogul care ar vrea să lanseze o marcă Smart TV, destinat ca și PRO TV la lansare generațiilor mai tinere.

Unul din proiectele exotice ale lui Sârbu care au nu s-au realizat a fost și transformarea reporterilor de la Mediafax în reporteri video care să filmeze reportajele cu smartphone-ul.

Citește și: Telenovelele și sitcom-urile TV, finanțate de Guvern

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel