Un mare aeroport din Europa renunţă la actele de identitate. Cum vom călători
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Conducerea aeroportului londonez Heathrow și-a propus să instaleze, în terminalele de plecare, dispozitive de recunoaștere facială. Astfel, pentru a urca în avion, pasagerii nu vor trebui să prezinte nici pașaportul, nici talonul de îmbarcare.

Proiectul, în valoare de 50 de milioane de lire sterline, ar trebui să reducă substanțial timpul pierdut de pasagerii care vor să plece din Marea Britanie.

Dispozitivele de recunoaștere facială funcționează folosesc tehnologia aplicată la controlul deținătorilor de pașapoarte cu cip. E adevărat că pentru a folosi sistemului preconizata de Heathrow pasagerii trebuie să încarce toate datele lor șii fotografia personală într-o aplicație specială pentru smartphone. Ceea ce înseamnă că trebuie să deții un astfel de telefon capabil să suporte această aplicație.

În opinia responsabililor Heathrow, citați de Daily Mail, noua tehnologie va scăpa pasagerii de necesitatea de a prezenta tot felul de documente diferitelor servicii ale aeroportului pentru a confirma dreptul de a călători spre o destinație sau alta.

Sistemul va fi introdus cu titlul de testare în vara anului viitor. Dacă totul va decurge normal, dispozitivele de recunoaștere facială vor fi instalate în toate terminalele, ceea ce va însemna cea mai amplă operațiune de utilizare a tehnologiei biometrice din lume. Deocamdată însă, ca să decolezi de pe Heathrow trebuie să stai cam două ore și jumătate la coadă la controlul de pașapoarte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.


pixel