Afaceri care vor aduce profit şi în 2019
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Dorința unei afaceri proprii poate fi dezastruoasă sau, dimpotrivă, poate schimba în bine viața multora. Importantă este alegerea domeniului care, în funcție de aptitudini, pasiune și resurse financiare, poate cu adevărat să ofere succesul visat.

De multe ori, ideea apare din întâmplare. Cineva face ceva, altcineva vede și apreciază. Mai ales dacă este ceva confecționat de mână, ceva original, inedit. Studiile de specialitate arată că tot mai mulți români încearsă să se depărteze de produsele de calitate îndoielnită, întâlnite la tot pasul. Cum ar fi, spre exemplu, preparatele alimentare sau jucăriile.

Conform datelor celui mai recent studiu de piață realizat de MEDNET Marketing Research Center, cele mai îndrăgite cadouri dorite de români sunt dulciurile (70,4%), jucăriile (48,2%) și hainele/încălțămintea (41,7%). Sunt articole care, spun experții, nu își vor pierde niciodată din farmec și atracție. Mai ales că ele pot fi oferite în dar atât copiilor, chiar și la vârsta la care încep să aprecieze gadgeturile, dar și vârstnicilor.

Idei de jucării

În urmă cu mai mulți ani, Viorica și Igor Hâncu au deschis o afacere cu jucării eco, la Floreni, în Republica Moldova. Căsuțe de lemn, hărți puzzle sau jocuri intelectuale, aducative.

Bibo Box este o altă idee apărută din dorința părinților de a oferi micuților resursele necesare unei dezvoltări armonioase. Un model care funcționează foarte bine în Occident. Ce este Bibo Box? Este o cutie achiziționată în baza unui abonament lunar. Creatoarea conceptului, Alexandra Dimitriu spune că acesta presupune comercializarea unui singur produs. Cutia educațională poate fi cumpărată în schimbul unui abonament lunar care cuprinde jocuri și alte activități creative, fiind destinată copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani.

Afacerea a început anul trecut la Cluj, iar investiția inițială a fost de 10.000 de euro. În 2018 a avut loc lansarea propriu-zisă și se dorește ca anul acesta să se ajungă la 300 de lunii livrate lunar, la 1900 în 2019 și 12000 în 2020.

Cu croșeta

Oana Zafiridis a renunțat la o carieră în domeniul bancar pentru o pasiune din copilărie: lucrul manual. Plăcerea de a croșeta a deveni o mică afacere. Cu timpul, Oana a ajuns să creeze jucării lucrate din bumbac și să organizeze ateliere pentru copii și adulți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...

Rezervele valutare ale BNR s-au redus

Banca Națională a României a prezentat ultimele cifre. 

Ucraina caută cumpărători pentru zahărul său

Ucraina îşi va epuiza luna viitoarea cota de export de...

Un miliard de euro pentru un coniac!

Cea mai importantă tranzacție din istoria companiei...

Finanțele se vor împrumuta mai puțin în luna mai

Ministerul Finanțelor și-a stabilit programul de...

WhatsApp se transformă! O noutate extraordinară

Asta da, veste! Ce pregătesc cei de la Meta

Mai puțini cozonaci pe piață, dar mai ieftini, anunță ROMPAN

Preşedintele Patronatului Român din Industria de...


pixel