Afectează criza politică din Hong Kong planurile investitorilor străini?
Autor: Andreea Ionescu
Data publicării:
Hong Kong
Hong Kong
Protestele au paralizat multe părți din Hong Kong de luni întregi, afectând comerțul cu amănuntul și provocând un exod de capital către Singapore. Însă majoritatea investitorilor încă văd orașul ca pe o poartă importantă către Asia, conform site-ului CNN News.

Protestele masive de marți - care au culminat cu un protestatar împușcat de poliție - au marcat una dintre cele mai haotice zile ale tulburărilor politice de până acum. O zi mai târziu, guvernul orașului a anunțat că vânzările cu amănuntul au scăzut în luna august.

Marile companii private din China, luate cu asalt de funcționarii statului

Cu toate acestea Hong Kong-ul își menține statutul de centru financiar. Cu o zi înainte de intensificarea violențelor în cadrul protestului de marți,  Anheuser-Busch InBev (BUD) și-a listat acțiunile la Bursa de valori din Hong Kong (HKXCF); acțiunile firmei fiind evaluate la 5 miliarde de dolari, poziționându-se astfel pe locul doi pe piața burserieră a centrului financiar, după UBER.

Datorită acestei tranzacții, bursa din Hong Kong a devenit a treia cea mai mare din lume în acest an, după Bursa de Valori din New York și Nasdaq, potrivit cercetărilor Deloitte.

Protestele au determinat unii investitori să-și transfere activele în locuri mai sigure. Dar numărul investitorilor străini care se retrag de pe piața Hong Kong-ului este unul modest, mulți dintre ei vrând să profite de orice oportunitate pentru a crește valoarea companiilor lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel