Airbus A321 XLR a efectuat primul său zbor! Reușită totală VIDEO

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Anul trecut a fost pensionat un model emblemă al companiei. Acum a apărut o nouă aeronavă.
Anul trecut a fost pensionat un model emblemă al companiei. Acum a apărut o nouă aeronavă.
Airbus a efectuat miercuri zborul inaugural al celui mai mare și mai nou avion de linie cu fuselaj îngust, A321 XLR, în timp ce grupul aerospațial încearcă să profite de cererea profitabilă de avioane cu un singur culoar pentru zborurile pe distanțe lungi.

Cea mai recentă aeronavă a producătorului european a decolat la ora 11.05 de la o fabrică din Hamburg, Germania, și se așteaptă să intre în serviciu în 2024.

Airbus prezintă A321 XLR ca pe un model care va schimba regulile jocului în cadrul flotei sale de aeronave cu fuselaj îngust, permițând companiilor aeriene să deservească în mod rentabil rutele de cursă lungă puțin circulate, în loc să forțeze pasagerii să zboare prin hub-uri cu fuselaj larg.

Aeronava poate parcurge 8.700 km, cu 15% mai mult decât cel mai bun avion cu un singur culoar din prezent, ceea ce ar putea permite companiilor aeriene să zboare pe rute precum Houston-Santiago, New York-Roma sau Tokyo-Sydney fără a suporta costurile unui avion mare.

Autonomia suplimentară este posibilă prin adăugarea unui nou rezervor de combustibil central din spate, turnat în partea inferioară a fuselajului.

Cu toate acestea, Airbus se confruntă cu întrebări din partea autorităților de reglementare cu privire la riscul de incendiu asociat cu noul rezervor și a fost nevoit să amâne intrarea în serviciu a aeronavei cu cel puțin trei luni, până la începutul anului 2024, pentru a permite modificarea structurii inferioare a acesteia.

Youtube video image

Citește și Airbus A380 a ajuns la capăt de drum. Un avion care a scris istorie

Merită amintit că, în decembrie anul treucut, Airbus a livrat ultimul exemplar din avionul super-jumbo A380 către compania aeriană Emirates din Dubai, un moment care marchează punctul final al unui program care a durat 14 ani şi a dat Europei un simbol recunoscut mondial dar care nu a reuşit să devină şi un succes comercial, transmite Reuters.

Cel mai mare avion de pasageri din lume, cu până la 544 de locuri şi un un preţ de catalog de 436 milioane de dolari, Airbus A380 a fost lansat în 2007 însă viitorul său a fost afectat de decizia principalului client, compania Emirates, care şi-a redus comenzile, de la 162 iniţial până la 123 de aparate.

Producţia de avioane A380 s-a încheiat după ce au fost construite 272 de aparate, comparativ cu peste 1.000 de exemplare cum se prognoza la un anumit moment.

Airbus, un conglomerat format din mai multe entităţi separate din Marea Britanie, Franţa, Germania şi Spania, a decis încă din 2019 că va pune capăt programului A380 în 2021, pe măsură ce companiile aeriene se îndreaptă spre avioanele cu două motoare şi un consum mai mic de combustibil, precum Boeing 787 sau Airbus A350. Citește mai departe AICI

Citește și Airbus a pus ochii pe o afacere de securitate cibernetică

O tranzacție în jurul căreia planează destul de multe semne de întrebare, despre care se fac declarații contradictorii. Unii spun că totul se înscrie în regulile negocierilor. Alții că este doar un joc de imagine.

Airbus, cel mai mare grup aeronautic european, este interesat să preia afacerea de securitate cibernetică a companiei franceze de software Atos, a anunţat postul francez de televiziune BFM, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, transmite Reuters.

Oficialii Airbus nu au răspuns imediat solicitărilor Reuters de a comenta informaţia.

Conform surselor BFM, Airbus a fost interesat în ultimele săptămâni de o potenţială achiziţie a Atos, în urma sporirii interesului în sectorul securităţii cibernetice, dar, la acest stadiu, nu este luată în discuţie o preluare directă.

"Şeful Airbus, Guillaume Faury, crede că această temă (Atos) este prea complicată, ţinând cont de interesele Airbus. Prin urmare, grupul aeronautic european a optat să nu cumpere întreaga companie Atos, deoarece nu este interesat de celelalte activităţi ale companiei franceze", susţin sursele. Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Eoliene și panouri solare / Foto: Freepik
Registrul Comertului
Bărbat furios cu un telefon în mână
Decizia tribunalului
Asigurare RCA
Dolari și ruble
Președintele SUA Joe Biden este furios pe saudiți / Foto: Casa Albă
Ministerul Finanțelor
Donald Trump / Foto: Arhiva Casei Albe / Flickr
Bursa de Valori de la București / FOTO: Facebook
Foto: Pexels.com
Bani / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Muncitor al ELCEN
Știrile dimineții

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...

Un tren trece prin fața unor blocuri / Foto: Arhivă

Ordonanța trenuleț lasă trenurile ”ca-n gară”

Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...

TikTok / Foto: EPA/ERIK S. LESSER / Agerpres
Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik
Notar / Foto: Freepik
Bani / Foto: DCBusiness
Magazin Ikea din Polinia / Foto: Google Maps

Mine antitanc la Ikea! Gafă de proporții în Polonia

Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...

Bursa / sursa foto: Freepik.com / frimufilms

pixel