Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Producătorul de avioane anticipează un EBIT ajustat de aproximativ 5,5 miliarde euro și un flux de trezorerie disponibil înainte de finanțarea clienților de aproximativ 3,5 miliarde euro. Anterior, se aștepta un EBIT ajustat între 6,5 și 7 miliarde euro și un flux de numerar disponibil înainte de finanțarea clienților de aproximativ 4 miliarde euro.
De asemenea, Airbus a avertizat că va înregistra taxe de aproximativ 0,9 miliarde de euro pentru anumite programe de telecomunicații, navigație și observare spațială în prima jumătate a anului. Acestea sunt legate în primul rând de actualizarea ipotezelor despre orare, volum de muncă, surse de aprovizionare, riscuri și costuri pe durata de viață a anumitor programe din aceste domenii.
În privința aeronavelor comerciale, Airbus se confruntă cu provocări persistente specifice lanțului de aprovizionare, în primul rând pe segmentul de motoare, aerostructuri și echipamente de cabină. Drept urmare, compania intenționează acum să livreze aproximativ 770 de avioane comerciale în 2024, comparativ cu aproximativ 800 de livrări anterior.
Creșterea ritmului de producție la 75 de avioane din familia A320 pe lună este acum planificată pentru 2027.
Sfârșitul duelului Boeing-Airbus?
De câteva decenii, Boeing-ul american și Airbus-ul european au împărțit 99% din piața mondială pentru avioanele cu peste 110 de locuri, luptând din greu pentru deținerea supremației în aer după numărul de avioane aflate în exploatare. În ultimă instanță, această piață valorează mai mult de 100 de miliarde de dolari pe an.
Dar acest duopol a șubrezit începând 2022, cauzele fiind mai multe. În primul rând, pentru prima dată, două avioane cu un singur culoar pe distanță medie, C919 de la China Comac și MC-21 de la compania rusă Irkut, se pregătesc să intre în serviciu. La aceasta se adaugă criza Boeing 737 MAX.
Odată cu încetarea livrărilor acestei aeronave între 2019 și 2021, balanța producției a fost perturbată. În 2021, Boeing a înregistrat 340 de livrări, Airbus având 611.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...