Război comercial SUA - China. Detalii despre negocierile urmărite de toată planeta
Statele Unite și China au...
Cele două aparate, Al Yah 4 și Al Yah 5, „vor oferi comunicații guvernamentale securizate pe o zonă largă de acoperire în Orientul Mijlociu, Africa, Europa și Asia”. Ele vor înlocui AY1 și AY2, bazate pe o versiune precedentă a platformei Eurostat, contruită de Airbus și lansată în 2011 și 2012.
Cuantumul contractului, care include și elemente ale segmentului de sol și două platforme Arrow pentru viitoare implementări pe orbită joasă, nu a fost comunicat. Sateliții vor fi echipați cu „sarcini utile flexibile”, care pot fi complet reconfigurate pe orbită, „permițând ca zona de acoperire, capacitatea și frecvența să fie ajustate în zbor pentru a se adapta nevoilor în schimbare”. O tehnologie „inovatoare prin satelit flexibil”, potrivit Alain Fauré, directorul Sistemelor spațiale la Airbus, citat în comunicatul de presă.
Concurență puternică din partea SpaceX
Sateliții gemeni vor avea o durată de viață de 15 ani și se așteaptă să fie lansați în 2027 și 2028. Airbus îi va proiecta și construi pe baza platformei Eurostar Neo. Piața sateliților geostaționari, giganți ce cântăresc câteva tone și care sunt plasați pe o orbită aflată la 36.000 de kilometri de Pământ, a fost mult timp dominată de Airbus, Thales și Maxar, cu aproximativ douăzeci de vânzări pe an, înainte de a se micșora la jumătate.
În 2023, Airbus a vândut două, Maxar, unul și Thales, zero. Alți șapte sateliți geostaționari mult mai mici au fost totuși comandați de la nou-veniți, în special de la start-up-ul american Astranis. În 2023, profitul operațional al Airbus DS a scăzut cu 40%, la 229 de milioane de euro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Statele Unite și China au...
Germania, prima economie a Europei, rămâne un pilon de...
Românii care vor să câştige...
O tranzacție colosală, care...
Indicii principali au închis...
În era ascensiunii inteligenței...
Unitatea 2 CNE Cernavodă va...
Procesul antitrust împotriva...
Ministrul Finanțelor lansează o serie de avertismente.
Un pas major în automatizarea...
Ferrari nu cunoaște criza: profituri record într-un...
Aprecierea afișată de euro, de...
Bitcoin a crescut semnificativ vineri, depășind în goană...
BNR a comunicat cursul valutar...
Ministrul interimar al...
O deschidere condiționată pentru finanțare comună.
Gazele rusești, din nou pe masa...
Critici directe din partea...
Indicele bancar ROBOR a crescut...
O clauză frecvent întâlnită în unele contracte...
Compania va suporta toate costurile de restructurare.
Europa susține planul lui Trump...
Lista dealerilor validați, care au semnat contractele de...