Trei declarații fiscale obligatorii trebuie transmise până la finalul lunii
Contribuabilii trebuie să...
Banca a decis să mențină neschimbată ratele și politica monetară, dar a sugerat că ar putea adopta mai multe stimulente monetare în zona euro imediat după decembrie.
"Consiliul guvernatorilor va evalua cu atenție informațiile primite, inclusiv dinamica pandemiei, perspectivele de lansare a vaccinurilor și evoluția cursului de schimb", a declarat BCE într-un comunicat, joi.
Instituția a declarat că noile proiecții economice din decembrie „vor permite o reevaluare aprofundată” a economiei și a riscurilor. "Pe baza acestei evaluări actualizate, Consiliul guvernatorilor își va recalibra instrumentele, după caz, pentru a răspunde situației care se desfășoară", a adăugat banca.
În septembrie, BCE a estimat o contracție de 8% în PIB-ul zonei euro anul acesta, urmată de o revenire de 5% în 2021. În ceea ce privește inflația generală, a prognozat 0,3% pentru 2020, urmată de o creștere la 1% în 2021.
Instituția, condusă de Christine Lagarde, va actualiza aceste prognoze în decembrie.
Emmanuel Macron: Franța intră în LOCKDOWN de vineri
Cea mai recentă declarație a BCE sugerează că factorii de decizie politică își vor ajusta politica monetară pe baza previziunilor viitoare.
Zona euro se luptă cu o creștere rapidă a numărului de infecții cu Covid-19, determinând unele guverne să implementeze noi restricții.
Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat miercuri un al doilea blocaj național, deși școlile și fabricile vor rămâne deschise.
Germania a anunțat miercuri un „blocaj ușor”, cu restaurante, baruri și evenimente publice închise începând cu săptămâna viitoare.
Al doilea val de infecții ar putea da o nouă lovitură economiei zonei euro, care era de așteptat să își revină în a doua jumătate a anului 2020. Datele preliminare publicate săptămâna trecută au arătat că activitatea comercială din zona euro s-a redus în octombrie, pe fondul noilor restricții. Iar situația ar putea să se înrăutățească dacă guvernele vor lua măsuri suplimentare.
O altă problemă cu care se confruntă BCE este puterea euro, care s-a apreciat cu aproape 5% față de dolarul SUA de la începutul anului. Banca centrală a declarat în ședința din septembrie că a discutat despre consolidarea monedei euro, dar a subliniat că politiccile sale nu țintesc cursul de schimb. Un euro mai puternic este văzut ca o problemă pentru economia Europei, având în vedere dependența zonei euro de exporturile sale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Contribuabilii trebuie să...
Analistul economic Cristian...
Pierderile sunt de ambele părți...
România a pierdut titlul de țară cu cea mai mare...
Comisia de muncă din Senat...
Camera Deputaților urmează să...
Berkshire Hathaway, compania legendarului investitor...
Janusz Bugajski, Senior Fellow...
Uniunea Europeană lansează un...
Parlamentul României analizează...
O analiză a Deutsche Bank.
Senatul dezbate un proiect de...
Rețeaua de comunicații Starlink, deținută de miliardarul...
OPEP și aliații săi se confruntă cu o dilemă delicată:...
Producătorul american de medicamente deschide un centru...
Într-o mișcare strategică complexă, Starlink a devenit...
Guvernul României urmează să...
Fabricanții europeni trimit în...
Anunțul vine după ce fondatorul...
Despre examenul scris pe care ar urma să-l susțină...
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...