Noii pacienți din provinciile din nordul orașului Jilin și Heilongjiang par să poarte virusul pentru o perioadă mai lungă de timp și durează mai mult pentru a testele să devină negative, a declarat marți Qiu Haibo, unul dintre cei mai importanți medici din China.
De asemenea, la pacienții din nord-est pare să dureze mai mult de una până la două săptămâni până să fie observate primele simptome după infecție, iar acest debut întârziat face mai greu pentru autorități să determine îmbolnăvirile înainte ca cei infectați să răspânească boala, a mai declarat Qiu Haibo, citat de Bloomberg.
Oamenii de știință încă nu înțeleg pe deplin dacă virusul se schimbă în mod semnificativ și diferențele pe care le văd medicii chinezi s-ar putea datora faptului că sunt capabili să observe pacienții mai amănunțit și dintr-o etapă anterioară decât în Wuhan.
Noile concluzii sugerează că eforturile guvernelor de a controla boala vor fi împiedicate din cauza noului mod de manifestare iar speranțele pentru redeschiderea economiilor se năruiesc.
China, cu toate că are la ora actuală cel mai cuprinzător sistem de testare și detectare a SARS-CoV-2, se luptă cu un al doilea val de îmbolnăviri.
Citește: Cum a ajuns Suedia în cea mai profundă criză economică
Cercetătorii din întreaga lume încearcă să determine mutațiile pe care visurul le poate suferi pe măsură ce trece prin populația lumii
„În teorie, unele schimbări în structura genetică pot duce la modificări în structura virusului sau în modul în care se comportă acesta”, a spus Keiji Fukuda, director și profesor clinic la Școala de Sănătate Publică a Universității din Hong Kong, care a mai adăugat că „Cu toate acestea, multe mutații nu duc neapărat la vreo schimbare evidentă.”
Nu se știe clar dacă al doilea val din China are vreo legătură cu o mutație, acest lucru necesitând un studiu mai amplu.
Ce este diferit la al doilea val
Qiu a spus că medicii au observat, de asemenea, că pacienții din al doilea val par să aibă leziuni mai ales la plămâni, în timp ce pacienții din Wuhan au suferit vătămări ale țesuturilor a mai multor organe precum inimă, rinichi și intestine.
Oficialii chinezi cred că sursa de îmbolnăvire a noului val este din Rusia, care a devenit cel mai grav focar din Europa.
Din noul val, doar 10% au devenit cazuri critice iar 26 de pacienți au fost spitalizați.
La ora actuală 100 de milioane de oameni din China au intrat în carantină, în zona de nord-est a țării.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
În cadrul emisiunii Totul...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...