ALERTĂ. Cresc prețurile la gaze și curent electric
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Scădere de două cifre a preţului gazelor naturale în Europa
Scădere de două cifre a preţului gazelor naturale în Europa
BNR a avertizat despre riscurile pe care OUG le are asupra economiei iar unii membri din CA spun că prețurile la gaze și curent electric ar putea crește.

 

"S-a convenit că perspectiva componentelor exogene ale IPC este însă deosebit de incertă, unii membri ai Consiliului exprimând chiar opinia că evoluția prețurilor unor servicii și utilități – incluzând energia electrică și gazele naturale – va redeveni inflaționistă în perspectivă apropiată, ca efect al măsurilor fiscale și bugetare intrate în vigoare la începutul acestui an".

Declarația este conținută de sumarul şedinţei de politică monetară a Consiliului de administraţie al Băncii Naționale a României din 7 februarie.

Membri ai Consiliului de Administraţie al BNR se aşteaptă la majorarea preţurilor la gaze şi electricitate în 2019 după adoptarea OUG 114.

Culmea, actul ar fi trebuit să reducă prețul la gaze și curent electric.

OUG 114 prevede plafonarea preţiurilor la gaze natural la nivelul de 68 de lei/MWh din producţia internă la 68 de lei MWh, atât pentru populaţie cât şi pentru industrie (nivel sub cel al pieţei şi sub al preţurilor de import) şi reintroducerea, timp de trei ani, a preţurilor reglementate de stat pentru consumatorii casnici de energie electrică.

Citește și: Romgaz mărește producția de gaze datorită noului zăcămând din județul Buzău

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel