COVID-19. Israel în alertă după ce un copil din Moldova a adus o tulpină și mai virulentă
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Experții sunt îîngrijorați de modul în care SARS-CoV-2 se adaptează
Experții sunt îîngrijorați de modul în care SARS-CoV-2 se adaptează
Un copil care s-a întors din Moldova în Israel a fost diagnosticat cu o nouă variantă a coronavirusului AY.4.2, a anunțat Ministerul israelian al Sănătății. Oamenii de știință britanici au scris că tulpina AY.4.2 a fost derivată din tulpina delta și ar putea fi mai infecțioasă.

Potrivit Ministerului israelian al Sănătății, cazul este al unui băiat de 11 ani. El s-a întors din Republica Moldova, relatează postul de televiziune i24 . Acum copilul se află în izolare iar după sosire nu a intrat în contact cu nimeni.

Varianta AY.4.2 a coronavirusului a fost deja detectată în mai multe țări europene, inclusiv în Marea Britanie. Oamenii de știință locali au presupus că AY.4.2 ar putea fi considerată cea mai contagioasă tulpină a COVID-19.

AY.4.2 este "în expansiune în Anglia", potrivit Agenției britanice de securitate sanitară, și reprezintă în prezent 6% din cazurile noi. Este o ramificație a variantei Delta, care a fost dominantă de la începutul acestui an.

Certificatul verde ar putea deveni obligatoriu în România

Guvernul de la Londra urmărește "îndeaproape" mutația variantei Delta, considerată a fi cu până la 10% mai transmisibilă, pe fondul creșterii numărului de cazuri în Marea Britanie.

AY.4.2 a fost descoperit de oamenii de știință care urmăresc evoluția variantei Delta, care este acum dominantă după ce a ajuns în Marea Britanie din India la începutul acestui an.

AY.4.2 este "observată ca fiind în expansiune în Anglia", raportează Agenția britanică de securitate sanitară (UKHSA), iar acum reprezintă aproximativ 6% din toate cazurile din Marea Britanie, potrivit celor mai recente date de la sfârșitul lunii septembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

De ce americanii vor să interzică TikTok

TikTok și proprietarul rețelei de socializare,...

Porturile belgiene, invadate de mașini electrice chinezești

Consecință a volumului impresionant de producție al...

Bijuterii: Richemont achiziționează grupul italian Vhernier

Gigantul elvețian Richemont, proprietar printre altele...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel