Începând cu data de 3 martie 2022, domnul Alexandru Stănescu, propus de grupul parlamentar al PSD pentru funcția de membru în comitetul de reglementare al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energie (ANRE), își încetează mandatul, la cerere.
„Am înaintat în această dimineață Parlamentului demisia din funcția de membru în comitetul de reglementare al ANRE. Am luat această decizie pentru a mă putea dedica în continuare unor proiecte care îmi solicită întreaga implicare. Mulțumesc colegilor pentru încrederea acordată”, a declarat Alexandru Stănescu.
În perioada 2012–2020 Alexandru Stănescu a fost deputat PSD, vicepreședinte, apoi președinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, transmite PSD printr-un comunicat de presă.
Marcel Ciolacu, președintele PSD, a motivat propunerea de numire a acestuia la ANRE, prin faptul că Alexandru Stănescu nu a mai prins loc pe liste la alegerile parlamentare.
”Domnul Stănescu (n.r. Alexandru Stănescu) este propunerea noastră în Comitetul ANRE de supraveghere. Este propunerea din partea grupului PSD, avem dreptul să o facem și este propunerea noastră. Este un fost parlamentar, mi se pare că a avut două mandate, a fost preşedinte şi de comisie, la comisia de agricultură. A contat foarte mult că e unul dintre foştii parlamentari care nu au mai avut loc pe liste la parlamentare”, a declarat Marcel Ciolacu.
Unii furnizori au ”anticipat” că se vor aplica aceleași măsuri de la 1 aprilie 2022 și au mărit prețurile din contracte, explică Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă. ”Brainstorming-ul realizat prin Comitetul Interministerial al Guvernului pentru identificarea unor măsuri care să scoată România din haosul introdus de schema de Plafonare/Compensare s-a finalizat cu aruncarea la gunoi a tuturor propunerilor realizate și continuarea a schemei de plafonare timp de un an”, explică președintele AEI, într-un mail trimis redacției.
”Încă o dată se dovedește că unii furnizori au ”anticipat” zilele trecute ce se va decide astăzi și au acționat în sensul creșterii prețului gazelor pe piața din România sub paravanul crizei Ucraineano-Română (a se citi analiza Sub paravanul crizei Ruso – Ucraineană, se forțează creșterea prețului gazelor în România! Cine are acest interes?), dar și prin faptul că unii furnizori sau grăbit zilele trecute să trimită facturi la prețuri imense consumatorilor – 1056 lei/MWh - tocmai pentru că au ”anticipat” faptul că urma să se aplice o schemă care-i avantaja să trimită facturi cât mai mari consumatorilor care le va aduce mai mulți bani din schema Guvernului în buzunarul furnizorilor”, spune Dumitru Chisăliță.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
În cadrul emisiunii Totul...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...