Iniţiativa va spori capacitatea Europei de combatere a ameninţărilor cibernetice şi vizează stimularea inovării în rândul întreprinderilor mici şi al întreprinderilor nou-înfiinţate (start-ups).
Noul centru de competenţe în materie de securitate cibernetică, care va avea sediul la Bucureşti, va pune în comun expertiza legată de cercetarea în materie de securitate cibernetică şi va reuni comunitatea europeană de competenţe în domeniu. Acesta va oferi, de asemenea, sprijin financiar din partea programelor Orizont Europa şi Europa digitală pentru proiecte inovatoare din partea întreprinderilor nou-înfiinţate (start-ups) şi a IMM-urilor.
Scopul legislaţiei este de a stimula ecosistemul tehnologic şi industrial european în materie de securitate cibernetică pentru a coordona şi a pune în comun resursele relevante din UE. Cadrul se bazează pe parteneriatul public-privat contractual privind securitatea cibernetică, creat în 2016. Iniţiativa va fi sprijinită prin programele Europa digitală şi Orizont Europa, în temeiul cadrului financiar multianual 2021-2027.
Citește și: Vaccinul Pfizer. Încă o veste bună. Se lucrează intens
"În special într-o perioadă în care atât de multe dintre activităţile noastre zilnice se desfăşoară online, devine cu atât mai important să asigurăm niveluri ridicate de inovare în domeniul securităţii cibernetice", a declarat raportorul Rasmus Andresen (Verzi/ALE, Germania). Această nouă structură va garanta că toată expertiza valoroasă care există în întreaga Europă - fie că este vorba de instituţii de cercetare, întreprinderi mici, întreprinderi nou-înfiinţate, ONG-uri şi comunitatea open-source - este inclusă în procesul de stabilire a priorităţilor europene în materie de cercetare. În acelaşi timp, oferim tuturor statelor membre posibilitatea de a investi colectiv mai mult în acest sector crucial şi de a ne pune în comun resursele", a declarat acesta.
La 13 septembrie 2017, Comisia Europeană a adoptat un pachet privind securitatea cibernetică cu o serie de iniţiative menite să îmbunătăţească în continuare rezilienţa, disuasiunea şi apărarea cibernetică. Un an mai târziu, Comisia a prezentat o propunere de creare a unui centru european de competenţă în materie de securitate cibernetică, cu o reţea conexă de centre naţionale de coordonare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
În cadrul emisiunii Totul...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...