America Centrală prinde curaj: Honduras și Guatemala vor și ele monedă digitală
Autor: Ciprian Dumitrache | 09 sep, 11:36
Băncile centrale din Honduras și Guatemala se ocupă de valutele digitale, au declarat miercuri oficialii, după adoptarea bitcoinului de El Salvador ca monedă legală.

Ambii președinți ai băncilor centrale din Honduras și Guatemala au declarat că băncile iau în considerare introducerea în economie a monedelor digitale, fiind studiată și varianta unei monede digitale emisă de bănca centrală.

El Salvador a făcut istorie prin adoptarea, marți, a criptomonedei Bitcoin ca mijloc legal de plată, deși lansarea portofelului său digital, susținută de guvern, a întâminat mai multe probleme, inclusiv erori tehinice, precum și proteste ale cetățenilor neîncrezători.

"Recent, Banca Centrală din Honduras a început, de asemenea, cu aprobarea consiliului de administrație, să inițieze studiul (...) pentru a determina fezabilitatea desfășurării unui test pilot, care să permită emiterea propriilor bani digitali sau chiar a unei monede digitale a băncii centrale", a spus Președintele băncii centrale din Honduras, Wilfredo Cerrato, în cadrul unui forum economic regional din Tegucigalpa.

Cerrato a declarat că adoptarea monedelor digitale în țările din America Centrală ar trebui abordată în cadrul Consiliului Monetar Central American, care reunește autoritățile băncilor centrale, scrie Reuters.

G Ad:

Vicepreședintele băncii centrale din Guatemala, Jose Alfredo Blanco, a declarat că instituția pe care o conduce studiază posibilitatea unei monede digitale locale care să fie numită iQuetzal.

"Va dura poate mult timp pentru a finaliza faza de pregătiri", a spus Blanco, adăugând că în urmă cu șase luni a fost format un comitet de lucru.

Deficitul comercial se adâncește. Până în iulie 2021 a crescut cu 30%, la aproape 13 miliarde de euro

Ştiri Recomandate

Metrorex ia MĂSURI pentru prevenirea răspândirii COVID-19

Metrorex va implementa măsuri pentru prevenirea...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro