Americanii au găsit ”leac” pentru racheta apocaliptică a rușilor
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Pengatonul lucreaza la rachete noi
Pengatonul lucreaza la rachete noi
Pentagonul are în lucru mai multe proiecte, mai mult sau mai puțin secrete, de arme hipersonice. Printre acestea figurează HACM și HHCV, menite, potrivit experților consultați de publicația Aviation Week, să doboare fără probleme racheta rusă Țirkon, despre care președintele Vladimir Putin declara, în primăvara acestui an, că poate distruge ținte aflate pe apă și pe pământ.

Detalii despre noile arme aflate în agenția Pentagonului nu sunt cunoscute. Istoricul militar Richard Hallion crede că prescurtarea HACM trebuie înțeleasă drept Hypersonic Avanced Conventional Missile. Pentru HHCV, specialistul britanic Justin Bronck, a propus Hypersonic Counter-Cruise Weapon, ceea ce desemnează, de fapt, o armă care poate nimici rachete hipersonice de croazieră.

Aviation Week amintește, totodată, că Pentagonul a menționat în repetate rânduri existența unor programe secrete de elaborare a unor arme hipersonice, proiecte care beneficiază de un buget de 2,5 miliarde de dolari pentru următorii cinci ani.

Citește și Arma răzbunării! Dacă s-ar folosi, ar fi nenorocirea de pe lume

Despre Țirkon, rachetă descrisă de experții ruși drept apocaliptică pentru că, afirmă ei, nu există ”nicăieri în lume mijloace care să distrugă această armă”, postul de televiziune Rossia-1 afirma, recent, că printre țintele ei s-ar afla, în cazul unei amenițări reale la adresa Moscovei venită din partea Washingtonului, cinci centre militare cheie ale Statelor Unite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel