Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Potrivit evaluării strategice anuale a INSS, care ţine de National Defense University, academia militară a SUA, Coreea de Nord ar avea între 15 şi 60 de focoase nucleare şi aproximativ 650 de rachete balistice capabile să ameninţe oraşe din Coreea de Sud, dar şi din Japonia şi din estul Chinei.
"Prin dezvoltarea de arme de distrugere în masă, folosirea de arme chimice şi desfăşurarea agresivă a forţelor sale convenţionale, Republica Populară Democrată Coreeană (numele oficial al Coreei de Nord) ameninţă stabilitatea regională şi normele globale", se arată în raport.
Coreea de Nord "a testat de asemenea rachete balistice intercontinentale care ar fi capabile să atingă SUA", se menţionează în document. INSS mai estimează că un număr de 1,2 milioane de soldaţi nord-coreeni sunt "desfăşuraţi operativ în direcţia Zonei demilitarizate, într-o poziţie ofensivă", reprezentând o ameninţare convenţională la adresa Coreei de Sud şi a Japoniei.
Citește și Pensii militare. Modificare de ultimă oră, intrată deja în vigoare
În acelaşi timp, Phenianul s-a angajat în vânzări şi transfer de tehnologie militară către Iran, contribuind la progresul programelor de rachete balistice ale acestuia, au consemnat autorii raportului. INSS mai notează că "falsificarea de bani şi traficul de narcotice au ajutat regimul nord-coreean să genereze fonduri şi să contracareze efectul sancţiunilor".
O sumă estimată între 1,25 milioane şi 250 de milioane de USD anual, în bani americani falşi, a fost pusă în circulaţie de Phenian, deşi în ce priveşte valoarea acestor activităţi există un ridicat nivel de incertitudine, scriu autorii raportului, potrivit căruia Coreea de Nord operează "mai curând ca o întreprindere cvasi-infracţională decât ca un stat legitim".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...