Americanii au pierdut niște portavioane. Ce s-a întâmplat
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Prea multe nave se află pe șantierle navale, pentru reparații
Prea multe nave se află pe șantierle navale, pentru reparații
Portavionul USS Harry S. Truman (CVN-75) se confruntă cu serioase nereguli legate de defecțiunile apărute la sistemul de distribuție a energiei electrice la bordul navei. Acest lucru pune sub semnul întrebării posibilitatea desfășurării  portavionului.

Surse US Navy, citate de USNI News, au explicat că disfuncționalitatea reclamă o analiză atentă și, desigur, lucrări de remediere a stricăciunilor. Prin urmare, marina militară americană a rămas fără un grup aeronaval pe Coasta de est a SUA. În zonă funcționează, deocamdată, doar USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69).

Deși grupul aeronaval este în ultima etapă a amplului program de revizii tehnice, o operațiune complicată și care durează de 18 luni, navele de luptă nu vor putea fi oricum desfășurate la termenul stabilit, cel mai târziu la începutul anului viitor, pentru că nu există nava amiral.

”Necazurile care s-au abătut acum asupra Truman subliniază fragilitatea flotei de portavioane de pe Coasta de Est. Cu șase portavioane staționate la Norfolk, numai Truman și Eisenhower puteau fi discolate. Și nu sunt semne că situația s-ar îndrepta în 2020”, a comentat USNI News.

Citește și Cea mai mare navă de război a Chinei nu se simte bine

USS John C. Stennis se pregătește să intre în reparații capitale, portavionul fiind folosit pentru perfecționarea deprinderilor de pilotaj. USS George Washington se află și el pe șantier, pentru revizie și reparații. Nu va reveni pe apă decât la sfârșitul anului 2021. Cel mai nou dintre portavioanele americane, USS Gerald R. Ford nu și-a rezolvat încă problemele apărute la motor și la ascensoarele pentru armament. USS George H.W. Bush este și el blocat la mal și tot din cauza unor nereguli de funcționare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel