Americanii investesc miliarde de dolari în producția de semiconductori dar și-au dat seama că nu au experți

Autor: Vlad Roibu
Data actualizării:
Data publicării:
Americanii investesc miliarde de dolari în producția de semiconductori dar și-au dat seama că nu au experți
Americanii investesc miliarde de dolari în producția de semiconductori dar și-au dat seama că nu au experți
După ce Joe Biden a promulgat o legea care să faciliteze investițiile în domeniul producției de semiconductori iar companiile din acest sector au promis să cheltuiască 231 de miliarde de dolari pentru a construi noi fabrici, americanii și au dat seama că nu există experți pentru a face față cerinței de personal din acest domeniu.

Astfel, TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company), cel mai mare producător de cipuri sub contract din lume, a declarat că a fost nevoită să amâne producția la fabrica sa din Arizona, în valoare de 40 de miliarde de dolari, din cauza lipsei de muncitori în SUA.

"Căutăm în continuare mai mulți meseriași calificați în toate domeniile", a declarat președintele TSMC Arizona, Brian Harrison, confrom CNBC.

TSMC aduce muncitori din Taiwan pentru a manipula echipamentele de înaltă tehnologie și pentru a instrui muncitorii americani.

Conform unui nou studiu realizat de Oxford Economics și Semiconductor Industry Association, se estimează că industria cipurilor din SUA va crește cu aproape 115.000 de locuri de muncă până în 2030. Studiul constată că 67.000 dintre aceste locuri de muncă pentru tehnicieni, informaticieni și ingineri riscă să rămână neocupate până în 2030 din cauza lipsei de programe de formare profesională și de finanțare a școlilor.

Pat Gelsinger, directorul general al Intel, este de părere că forța de muncă din industrie ar putea fi mai bine calificată, dar a aruncat o parte din vina pentru navigarea acestor provocări asupra TSMC.

"Vedem că forța de muncă calificată pentru fabricile noastre este ceva la care trebuie să lucrăm", a declarat Gelsinger.

Mai mult de 50 de universități din america au anunțat programe noi sau extinse pentru forța de muncă în domeniul semiconductorilor de când a fost adoptată legea CHIPS anul trecut.

"Cred că industria va fi supusă unei mari presiuni. Și, prin urmare, vom fi și noi, în timp ce încercăm să dublăm cantitatea de capacitate [de producție] din SUA în următorul deceniu", a spus Tom Caulfield, directorul general GlobalFoundries o companie care se ocupă cu producția de semiconductori.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de la Tokyo / Foto: Dick Thomas Johnson / Flickr

Cine mai are încredere în dolar?

Indicele dolarului scade sub pragul de 100, în timp ce aliați tradiționali...

Foto: Freepik.com
Eolian
Cercetători/ FOTO: Freepik
Donald Trump / Foto: Agerpres / Mark Peterson POOL / EPA
Banca Centrală Europeană
Antrenament / FOTO: Captură ecran
Bună dimineața! / FOTO: Freepik
Lucrător
Conducte de gaze / Foto: Freepik
Mar-a-Lago / FOTO :Wikipedia
Animale de companie / FOTO: Freepik
Raiffeisen Bank / FOTO: https://www.rbinternational.com/en/raiffeisen.html
Freepik.com
Foto: Freepik.com
Kristalina Georgieva / Foto: FMI
Donald Trump
Semnarea unui document / Foto: Pexels.com
Vama Giurgiu
Transgaz
Boeing
Foto: Freepik.com
Panouri fotovoltaice
Google
Bursa de Valori București
Oameni pe stradă / Foto: DCBusiness
Știrile dimineții / Foto: Freepik
Cresc SALARIILE și PENSIILE speciale ale magistraților
UE are nevoie de forță de muncă
BCE

pixel