TikTok a fost repornită după ce fusese închisă sâmbătă, în urma unei legi adoptate sub administrația Biden, cu sprijin bipartizan, care impune vânzarea aplicației către un cumpărător american, din motive de securitate națională. Trump a promis să găsească o soluție pentru această interdicție, menționând mai mulți potențiali cumpărători, inclusiv persoane apropiate noii administrații republicane.
Utilizatorii raportează o scădere a numărului de livestream-uri și eliminarea sau marcarea mai frecventă a unor activități ca fiind contrare politicilor comunității, inclusiv a unor comportamente acceptate anterior.
Într-o declarație oferită agenției Reuters, TikTok a transmis că politicile și algoritmii săi nu au suferit modificări recente, însă că instabilitatea temporară în serviciile din SUA ar putea afecta unele funcții sau accesul utilizatorilor.
Cu toate acestea, utilizatorii susțin că observă o moderare mai strictă a conținutului, precum limitarea rezultatelor de căutare, avertismente legate de dezinformare și solicitări pentru verificarea surselor.
Unii utilizatori afirmă că TikTok elimină comentarii care includ expresii precum „Free Palestine” sau „Free Luigi” – acesta din urmă fiind o referire la un caz controversat de crimă –, expresii care anterior erau permise. TikTok a declarat că nu tolerează conținutul care promovează indivizi violenți sau ură.
Luni, președintele Donald Trump a semnat un ordin executiv ce vizează „restabilirea libertății de exprimare” și combaterea cenzurii pe platformele de social media.
Creatorul de conținut și comediantul Pat Loller, care are 1,3 milioane de urmăritori, a declarat că un videoclip satiric despre un gest făcut de Elon Musk, perceput de unii ca un salut nazist, a fost marcat drept dezinformare. Difuzarea clipului a fost apoi limitată, deși acesta acumulase deja peste un milion de vizualizări.
„Este prima dată când văd asta. Încă apare mesajul că videoclipul poate fi distribuit doar către un singur chat la un moment dat”, a spus Loller.
TikTok l-a suspendat definitiv pe Danisha Carter, comentator politic cu 2 milioane de urmăritori, pentru „multiple încălcări ale politicilor” după relansarea aplicației. Carter a declarat că ultima ei transmisiune live, în care critica influența miliardarilor din tehnologie asupra alegerilor americane, ar fi atras suspendarea.
„Este clar o țintă politică,” a spus Carter, care susține că TikTok refuză să ofere explicații detaliate despre această decizie.
Un alt utilizator, Ada „Mila” Ortiz, a spus că i-au fost atribuite sancțiuni pentru comentarii banale lăsate pe alte videoclipuri. Ortiz a declarat că, din cauza avertismentelor, a fost nevoită să șteargă aproximativ 15 videoclipuri pro-Kamala Harris și anti-Trump.
„A fost atât de brusc și atât de aleatoriu, încât am simțit că încearcă să mă scoată de pe platformă”, a spus Ortiz.
În același timp, unii utilizatori sugerează că restricțiile ar putea avea legătură nu doar cu opiniile politice, ci și cu identitatea lor sau cu conținutul anterior publicat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Estimări privind rata şomajului...
Ministrul Agriculturii...
Paul McCartney, fost membru al...
Dumitru Chisăliţă, preşedintele...
Donald Trump, invitat să...
Până în prezent, din zonele afectate au fost colectate...
Preşedintele SUA nu renunţă la...
BCE spune că Europa are nevoie...
SUA îngheață ajutoarele externe...
Coreea de Nord a testat o...
Furt de obiecte din tezaurul...
Trump și criptomonedele: Un...
Creştere a numărului de...
CIA a evaluat că pandemia de...
ANPIS - Agenţia Naţională...
Coiful de aur de la...
Grupaj de ştiri.
Aeronavele suplimentare vor...
Randamentele obligațiunilor...