CFA România: Depreciere a leului în următoarele 12 luni. Ce se va întâmpla cu inflaţia
Indicatorul de Încredere...
"Este șocant. Acesta este cel mai mare preț pe care l-am plătit vreodată pentru benzină. Poate că este timpul să ies mai des cu bicicleta, cu trotineta. De câte ori voi putea, voi alege alt mijloc de transport. Ne gândim să trecem la mașini electrice", spune o femeie.
"Este prima dată când văd că prețul trece de cinci dolari. 6 dolari și 3,9 cenți! Un galon! Sunt nebuni! Este o situație dificilă. Războiul. Săracii oamenii de acolo, din Europa, sunt sub asediu. Companiile petroliere sunt sub presiune să producă mai multă benzină, oamenii conduc mai mult. Deci sunt atât de mulți factori, nu poți da vina pe un singur lucru. Este o situație nefericită", a afirmat un bărbat, potrivit Digi24.
"Nu dau vina pe președinte. Cred că este o misiune imposibilă. Parțial dau vina pe dependența noastră de combustibili fosili", a adăugat o femeie.
"Vom trăi cu această inflaţie o vreme. Va scădea treptat, dar vom trăi cu ea pentru o vreme", a spus Biden la un eveniment de strângere de fonduri pentru democraţi în Beverly Hills.
Administraţia şi mulţi economişti au crezut iniţial că presiunile inflaţioniste vor fi "tranzitorii" și că se vor atenua pe măsură ce redresarea după pandemia de COVID-19 va continua.
Presiunile asupra preţurilor s-au extins la bunuri şi servicii suplimentare la nivel global, deoarece invazia rusă în Ucraina a redus rezervele de petrol şi alimente pe o piaţă globală deja tensionată.
Biden a vizitat vineri portul Los Angeles, unde a încercat să rezolve problema blocajului de mărfuri şi a acuzat industria petrolieră din SUA că valorifică deficitul de aprovizionare pentru a-şi mări profiturile.
Joe Biden: "Sunt conștient că inflația este o provocare serioasă pentru familiile americane. Raportul despre inflație confirmă ceea ce americanii știu deja. Creșterea prețurilor, provocată de acțiunile lui Putin, afectează puternic America.
Prețurile de la pompă. Prețurile pentru energie și alimente reprezintă jumătate din creșterile lunare ale prețurilor din luna mai.
Vreau să spun un lucru despre companiile petroliere. Au 9.000 de licențe pentru forări. Nu forează. De ce nu forează? Pentru că astfel câștigă mai mulți bani din faptul că nu produc mai mult petrol. În primul rând, crește prețul barilului. În al doilea rând, nu forează pentru că își cumpără propriile acțiuni, care ar trebui să fie impozitate, sincer. Își cumpără propriile acțiuni și nu fac investiții noi.
De ce nu le spui care au fost profiturile Exxon anul acesta? Trimestrul acesta? Anul acesta, Exxon a făcut mai mulți bani decât Dumnezeu!"
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Indicatorul de Încredere...
Un studiu publicat de Banca...
În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...