"ANAF a pus în aplicare prevederile art. 2 alin. (1) din Regulamentul (UE) nr.269/2014 privind măsuri restrictive în raport cu acţiunile care subminează sau ameninţă integritatea teritorială, suveranitatea şi independenţa Ucrainei pentru entităţile TMK Artrom SA, TMK Assets SRL şi TMK Europe GMBH, controlate în mod indirect prin intermediul entităţii TMK Steel Holding United (CY), de către o persoana fizică aflată pe lista de sancţiuni dispuse la nivelul Uniunii Europene. În conformitate cu Regulamentul UE nr. 269/2014, 'se îngheaţă toate fondurile şi resursele economice care aparţin, se află în proprietate ori posesia sau sunt controlate de orice persoană fizică sau juridică, entitate sau organism sau de persoane fizice sau juridice, entităţi sau organisme asociate acestora, astfel cum figurează în Anexa I'", se menţionează în comunicat.
Derogare pentru plăți esențiale
În același timp, la solicitarea SC TMK Artrom SA a fost acordată o derogare pentru efectuarea de plăţi esenţiale pentru continuarea activităţii comerciale a societăţii, respectiv plata drepturilor salariale ale angajaţilor, plăţi către furnizori şi instituţii de credit. Astfel, plăţile sunt autorizate cu condiţia ca destinatarii acestora să nu figureze în lista din Anexa I la Regulamentul (UE) nr. 269/2014, cu modificările şi completările ulterioare.
Citește și Războiul din Ucraina lasă mii de români fără salarii
"Măsuri similare de derogare au fost adoptate şi în alte state membre UE", susţin reprezentanţii ANAF.
Joi, sindicaliştii de la TMK-Artrom Slatina au anunţat că vor protesta săptămâna viitoare, dacă până atunci angajaţii societăţii nu-şi vor primi salariile, plăţile fiind întârziate cu nouă zile din cauza blocării conturilor companiei, în contextul sancţiunilor împotriva Rusiei.
Liderul Sindicatului Solidaritatea, Cristian Gheorghe, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că angajaţii TMK-Artrom, aproximativ 2.400 de persoane la fabricile din Slatina şi Reşiţa, ar fi trebuit să primească salariile pe 15 martie, însă compania a fost în imposibilitatea de a efectua plăţile, deoarece pe 10 martie, în contextul sancţiunilor europene împotriva unor oameni de afaceri din Rusia, i-au fost blocate conturile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Exporturile de grâu moale ale Uniunii Europene de la...
Unicornul european Revolut își ridică miza: vrea...
OpenAI pregătește lansarea unui browser AI care...
Trump impune noi tarife vamale...
Sub presiunea lui Donald...
Producătorul Cubului Rubik, înfrânt în instanță: UE...
România rămâne sub lupa Uniunii...
Leul pierde teren în fața...
O decizie finală pentru toate...
Premierul Ilie Bolojan și-a...
O decizie finală pentru toate...
Ministerul Investițiilor și...
Indicele ROBOR la trei luni, în...
Comisia Europeană a lansat o...
Prețul cuprului a înregistrat marți cea mai mare...
Circa 2.300 de persoane şi-au...
Executivul condus de Ilie...
Ministerul Finanțelor anunță...