Avem cel mai mic nivel de taxare din Uniunea Europeană

Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
ANAF
ANAF
România este un paradis investiţional, având cel mai mic nivel de taxare din UE în multe domenii, iar, până la finele anului, trezoreria va fi digitalizată, a declarat, luni, Daniel Tudor, vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), în cadrul conferinţei "Ziua antreprenorului român".

"În ultima perioadă, nu ştiu câţi dintre dumneavoastră aţi observat, au existat iniţiative legislative care să sprijine antreprenoriatul. Astăzi, din punctul meu de vedere, numai cine nu vrea să-şi plătească taxele nu o face. Trebuie să recunoaştem, şi în discuţiile cu organizaţiile profesionale, am ajuns la concluzia că România este un paradis investiţional astăzi. Avem taxare la nivelul cel mai mic din Uniunea Europeană în mai multe domenii de activitate", a arătat Tudor.

Potrivit acestuia, problemele principale cu care se confruntă antreprenorii sunt şi problemele administraţiei publice, oferind drept exemplu forţa de muncă.

ANAF oferă o nouă facilitate în Spațiul Privat Virtual

"Digitalizarea agenţiei este un subiect principal. Noi am continuat partea de informatizare, am dezvoltat aplicaţii şi am achiziţionat câteva aplicaţii care continuă programul început, deci nu a fost lăsat pur şi simplu de izbelişte. Partea de digitalizare a trezoreriei este în stadiu foarte avansat", potrivit oficialului ANAF.

Întrebat când va fi finalizată digitalizarea trezoreria statului, el a arătat că trezoreria nu este parte componentă a agenţiei fiscale, ci este parte a Ministerului Finanţelor Publice.

"Şi noi, ANAF, instituţie care monitorizează colectarea taxelor, avem nevoie de această zonă informatizată. Nu vreau să dau un orizont de timp, dar cred, de fapt sunt convins că până la sfârşitul anului va fi operaţională acea poveste cu online-ul pe zona de trezorerie", a mai spus Tudor.

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat organizează luni "Ziua Antreprenorului", un eveniment care marchează momentul recunoaşterii continuităţii antreprenoriatului românesc.

Pe durata evenimentului, care reprezintă o premieră pentru comunitatea antreprenorială românească, vor fi prezentate modele din business-ul românesc şi afaceri de familie, care îmbină tradiţia şi inovaţia şi transformă poveştile în branduri de succes, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Un motostivuitor transportă o mașină veche / Foto: Arhivă
Sediul Damen din Rotterdam, Olanda
Insolvență / FOTO: Freepik
Rompetrol
BNR
Târg imobiliar
Comerțul en-gros a scăzut / Foto: Freepik
Bursa de la Frankfurt
Ministrul Comerțului din Coreea de Sud, Ahn Duk-geun (centru), alături de Yoji Muto din Japonia (stânga) și Wang Wentao din China (dreapta), la Seul.
Persoană cu handicap / Foto: Freepik
Bună dimineața!
Bursa de la București / FOTO: Facebook
Prof. Mircea Coșea
Papa Fancisc
OMV Petrom / Foto: Oana Pavelescu
Foto: Freepik.com
Biroul unui judecător / Foto: Freepik
Hidroelectrica
Mircea Fechet / FOTO: Gov.ro
Miliardarul și invetitorul american Ray Dalio / FOTO: Wikipedia
Boeing
Eolian offshore / FOTO: Freepik

Energia eoliană offshore: Ce a rămas din gloria de altădată?

Carnajul bursier continuă pentru actorii din acest...

Platformă petrolieră / FOTO: Freepik
Sebastian Burduja / Foto: gov.ro
Casa de schimb valutar: Foto: Oana Pavelescu
Criză economică / Foto: Freepik

Norvegia pierde o avere: Zeci de miliarde au fost spulberate

Fondul suveran al Norvegiei, afectat de declinul pieței...

Donald Trump vorbește la telefon
Panouri fotovoltaice /FOTO: Pagina de Facebook a AFM

pixel