Anca Dragu: Conducerea ASF, chemată să dea explicaţii în Parlament pe tema poliţelor RCA
Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Anca Dragu
Anca Dragu
Grupul parlamentar al USR va adresa conducerii Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) o solicitare pentru a veni la Parlament pe tema poliţelor RCA, a declarat, miercuri, senatorul Anca Dragu.

Întrebată la Parlament dacă USR va chema în Parlament conducerea ASF pe tema poliţelor RCA, Anca Dragu a confirmat: "Da, cu siguranţă. Astăzi am discutat deja cu colegii mei şi noi am mai cerut ca ASF să vină să discutăm. Nu se întâmpla acest lucru".

Potrivit ei, "aceste numiri politice de fapt îi şi protejează pe cei care conduc această instituţie".

"Dar da, vom insista ca ASF să vină şi să dea socoteală, să explice ceea ce face, de fapt ceea ce nu se întâmplă, pentru că e clar că nu şi-au făcut treaba în ceea ce priveşte supravegherea pieţei de asigurări", a adăugat Anca Dragu.

În ceea ce priveşte noua majorare cu 40% a poliţelor RCA, Anca Dragu a opinat că aceasta arată, cu siguranţă, că situaţia în piaţă este una dificilă, mai ales pentru marii jucători din RCA.

"Ăsta este mesajul pe care noi putem să-l înţelegem ca simpli cetăţeni, dar această piaţă are un reglementator şi supraveghetor. Acesta este ASF şi trebuie să vină şi să explice ce se întâmplă, nu să ne dăm noi cu părerea din afară", a transmis ea. 

Eurostat: România, a patra mare creştere economică din UE în ultimul trimestru din 2022

Economia zonei euro a stagnat iar Produsul intern brut al Uniunii Europene s-a contractat în ultimele trei luni ale anului trecut, însă în rândul statelor membre UE, cel mai semnificativ avans al economiei în trimestrul IV din 2022, comparativ cu precedentele trei luni, a fost înregistrat în Grecia (1,4%), Malta (1,2%), Cipru (1,1%) şi România (1%).

Conform datelor revizuite publicate miercuri de Eurostat, Produsul intern brut al celor 19 state care au trecut la moneda euro a fost nemodificat în trimestrul patru comparativ cu trimestru al treilea dar a înregistrat un avans de 1,8% în ritm anual. În estimarea iniţială publicată luna trecută, Eurostat a informat că economia zonei euro a înregistrat o creştere de 0,1% de la un trimestru la altul şi un avans de 1,9% în ritm anual.

Chiar dacă datele revizuite sunt mai sumbre decât se estima iniţial, o stagnare înseamnă că blocul comunitar ar putea evita în continuare intrarea într-o recesiune, definită drept două trimestre consecutive de scădere a PIB, care părea inevitabilă după ce Rusia a invadat Ucraina. În acest moment, analiştii prognozează o contracţie a PIB-ului zonei euro în primul trimestru pe măsură ce creşterea costului vieţii continuă să îi afecteze pe consumatori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel