ANM avertizează: Cod portocaliu de CANICULĂ. CUMPLIT de cald
Autor: Delia Gheață
Data publicării:
La sol temperaturile vor fi și mai ridicate
La sol temperaturile vor fi și mai ridicate
Administrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri dimineață, noi avertizări de Cod portocaliu și Cod galben pentru fenomene extreme, de la val de căldură persistentă și caniculă, la disconfort termic accentuat.

Astfel, ANM a fost emis Cod portocaliu de val de căldură persistentă, caniculă și disconfort termic, valabil pentru miercuri, 30 iunie. 

Potrivit unei informări postate pe site-ul oficial al ANM, în județele Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți și Dolj, valul de căldură și disconfortul termic deosebit de accentuat vor persista, va fi caniculă, iar valorile maxime ale temperaturii aerului vor atinge frecvent 35...38 de grade.

În același timp, a fost emis și un Cod galben de disconfort termic accentuat și caniculă, valabil pentru 30 iunie, în intervalul orar 12,00 - 22,00. 

Citește și O nouă avertizare COD ROȘU de vânt puternic şi averse

În intervalul menționat, în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, sud-vestul Transilvaniei, vestul Maramureșului și sudul Moldovei, disconfortul termic va fi accentuat, pe arii extinse indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși pragul critic de 80 de unități și va fi caniculă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 33 și 36 de grade, iar cele minime se vor situa între 18 și 21 de grade.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.


pixel