Anonymous a spart serverele Ministerului Economiei din Rusia și au publicat bazele de date ale acestei instituții oficiale.
Organizația a declarat război cibernetic Rusiei după ce aceasta a invadat Ucraina iar de atunci cea mai mare parte a site-urilor instituțiilor publice sunt inactive.
La sfârșitul săptămânii trecute tot Anonymous au publicat toate adresele de e-mail, parole și numere de telefon sin serverele Minsiterului rus al Apărării.
''Grupul Anonymous este în stare de război cibernetic împotriva guvernului rus'', au anunţat hackerii pe contul lor de Twitter, iniţiativă salutată imediat de ministrul ucrainean titular al portofoliul digitalizării, Mihailo Fedorov, care a descris acţiunea hackerilor drept o ''operaţiune specială'' împotriva Rusiei.
În mesajul lor, hackerii Anonymous au ţinut să-i amintească preşedintelui Putin că au reuşit să sustragă mai demult date ale Ministerului Apărării rus, care acum pot fi accesate liber pe internet. Hackerii l-au mai ameninţat pe liderul de la Kremlin cu dezvăluirea unor informaţii ''demolatoare'' pe care el a reuşit să le ascundă până în prezent.
Rusia şi mass-media ruse de stat s-au confruntat de altfel cu mai multe atacuri cibernetice după ce joi armata rusă a declanşat ofensiva împotriva Ucrainei, precedată de un atac cibernetic masiv împotriva acestei ţări.
Elon Musk a trimis sateliții deasupra Ucrainei
Elon Musk declara săptămâna trecută că serviciul său de internet prin satelit Starlink este funcțional în Ucraina, răspunzând astfel unui apel din partea viceprim-ministrului pentru a furniza comunicații prin satelit pentru a ajuta la rezistența la invazia Rusiei în țară.
Mai multe terminale Starlink sunt pe drum, a transmis Musk sâmbătă pe Twitter ca răspuns la rugămintea lui Mykhailo Fedorov, fără a explica cum vor ajunge echipamentele acolo.
SpaceX, compania lui Musk, intenționează să ducă pe orbită mii de sateliți Starlink, creând o constelație de servicii de internet care ar funcționa ca o alternativă low-cost la sistemele terestre la distanță, vulnerabile la întreruperi. Miliardarul a donat anterior 50 de terminale de satelit pentru a restabili internetul în Tonga, a cărei rețea de telecomunicații a fost grav perturbată de un tsunami în acest an.
O rachetă SpaceX Falcon 9 a decolat vineri din California cu o încărcătură de încă 50 de sateliți.
Pe de altă parte, în Rusia, stite-urile instituțiilor statului cât și ale posturilor TV finanțate de stat au fost sparte de hackeri și au devenit indisponibile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
În cadrul emisiunii Totul...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...