Aproape 30% dintre americani sunt îngropați în datorii
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
O clădire emblematică pentru New York
O clădire emblematică pentru New York
Gospodăriile americane au acumulat anul trecut o datorie record de 17.290 de miliarde de dolari, datorie determinată de soldurile creditelor ipotecare, de cardurile de credit și de împrumuturile pentru studenți, potrivit celor mai recente cifre ale Federal Reserve Bank of New York.

Alte date noi indică faptul că un procent alarmant de consumatori au început să rămână în urmă cu plățile, informează Fox Business.

Un nou studiu publicat de LendingTree a constatat că 29,6% dintre locuitorii din cele mai mari 100 de orașe ale SUA au rămas în urmă cu cel puțin o plată a datoriilor în al treilea trimestru al anului 2023, iar 27,3% au avut întârzieri serioase la plata datoriilor de peste 90 de zile sau mai mult.

"Este un număr uriaș de oameni care au rămas în urmă cu plata datoriilor", a declarat Matt Schulz, analist șef de credite la LendingTree. "Plățile întârziate vă pot afecta scorul de credit, ceea ce face ca lucrurile să fie și mai dificile pentru dumneavoastră din punct de vedere financiar".

Mai mult de o treime dintre mileniali (36,7%), cei cu vârste cuprinse între 27 și 42 de ani, și Gen Z (36,2%), cei cu vârste cuprinse între 18 și 26 de ani, au avut cel puțin un cont în întârziere anul trecut. S-a constatat că milenialii au cele mai mari rate de neplată la conturile de carduri de credit (19,6%), la plățile auto (7,8%), la împrumuturile personale (8,3%) și la alte datorii (27,9%). Cu toate acestea, cei din Generația X, cu vârste cuprinse între 43 și 58 de ani, au fost cei mai predispuși să rămână în urmă cu plata unui credit ipotecar, cu 1,2%.

"În contextul unei inflații mai scăzute, deși încă la un nivel ridicat, și al ratelor mari ale dobânzilor, un număr mare de americani se luptă să țină pasul cu plata datoriilor", a declarat Jacob Channel, economist senior la LendingTree, pentru FOX Business. "Acest lucru este valabil mai ales pentru membrii generațiilor mai tinere, care s-ar putea să nu aibă veniturile sau economiile de care au nevoie pentru a rămâne cu adevărat la zi cu ceea ce datorează."

"O mulțime de oameni care au avut cândva datorii serioase au reușit să iasă din groapa în care s-au aflat - mai ales cei care au fost dispuși să își facă un buget atent și să-și țină în frâu cheltuielile."

În cadrul studiului, LendingTree a analizat rapoartele de credit anonime ale aproximativ 310.000 de utilizatori de pe platforma sa din cele mai mari 100 de orașe, conform datelor recensământului din SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel