Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
"Până la sfârșitul acestui deceniu, producția globală de petrol ar putea scădea cu 30% din cauza investițiilor insuficiente în industria combustibililor fosili", a declarat ministrul saudit, citat de agențiile internaționale de presă.
El a explicat că o scădere de asemnea amploare atrage inevitabil o criză energetică. ”Va fi o adevărată jale pe piața petrolului”, a avertizat oficialul saudit. Până în 2030, producția de petrol ar putea scădea cu 30 de milioane de barili pe zi, a adăugat el.
Îndemn către companii: Ignorați!
Ministrul a declarat că, în condițiile incertitudinii pe termen lung a cererii și prețului petrolului, multe companii de petrol și gaze nu au planuri de creștere a investițiilor. Ministrul a îndemnat companiile energetice să ignore "mesajele înfricoșătoare" despre petrol și gaze, făcând referire la așa-numita "agendă verde".
Reacția pieței nu s-a lăsat așteptată. Astfel, prețurile petrolului la nivel mondial au început să scadă marți dimineață, în urma declarațiilor ministrului Energiei din Arabia Saudită privind o posibilă reducere a investițiilor în combustibili fosili, arată datele de tranzacționare.
Citește și Arabia Saudită înregistrează o PREMIERĂ după criza petrolului
Citește și Deutsche Bank. 2022 va fi anul ”banilor din elicopter”
Citește și Previziuni 2022. Pericole LA TOT PASUL pentru piețele de capital
În aceste condiții, prețul contractelor futures cu livrare în februarie al țițeiului marca Brent, de referință în Europa a afișat, în cursul dimineții, un declin de 0,4%, la 74,09 dolari pe baril, în timp ce prețul contractelor futures cu livrare în ianuarie pentru petrolul american WTI a coborât cu 0,79%, la 70,73 dolari.
Pe lângă declarația ministrului saudit, evoluția pieței este influențată de ultimul raport al OPEC. Din nou, organizația nu și-a modificat previziunile privind producția de petrol non-OPEC pentru 2021-2022. Cu toate acestea, prognoza privind producția de petrol a SUA pentru această perioadă a fost ușor majorată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...