INS anunță că PIB-ul României a stagnat în T3 2024
Noile date marchează o ajustare față de estimările...
Patru Astfel de aeronave au fost desfășurate în Norvegia din februarie, ceea ce vine pe fondul investițiilor în creștere ale SUA în dezvoltarea capacităților în războiul arctic și pentru plasarea de trupe în apropierea arcticii rusești. B-1B Lancer este singura clasă de bombardier supersonic activ din lumea occidentală, deși s-a confruntat cu probleme serioase de întreținere.
Avionul este totuși apreciat pentru capacitatea sa de a desfășura o gamă largă de rachete de croazieră avansate atât pentru misiuni de atac, cât și pentru misiuni anti-transport.
Implementarea B-1B urmează mișcărilor Rusiei de a-și extinde prezența militară în Arctica cu o gamă de sisteme avansate de arme noi. Acestea au inclus avioane de luptă cu rază de acțiune mai mică dar care sunt totuși mai rapide și capabile să livreze muniții cu distanță mai mare și mai rapidă decât cele ale B-1B, inclusiv avioanele Su-34 și MiG-31K.
Citește și: Alianță militară ”de coșmar” pentru SUA. Arctica devine front deschis
Cea mai periculoasă și cea mai grea aeronavă din Rusia construită pentru lupta aeriană, MiG-31BM Foxhound, a fost de asemenea desfășurată în regiune și poate urmări și angaja bombardiere B-1B la distanțe de 400 km. Prima desfășurare MiG-31 de deasupra cercului polar polar a fost realizată cu puțin mai puțin de o lună înainte de prima desfășurare a B-1B, însă, spre deosebire de bombardierul american, navele de interceptare ale rușilor sunt durabile și cu o întreținere redusă, suficientă pentru a putea staționa permanent în climatul dur.
Rusia a extins aerodromurile mai aproape de cercul polar arctic pentru a găzdui mai multe avioane de luptă și a desfășurat o serie de sisteme avansate de apărare aeriană, inclusiv sisteme S-400, Tor și Pantsir. Deoarece Arctica reprezintă un teatru de importanță strategică în creștere atât pentru Rusia, cât și pentru Occident, este de așteptat ca mai multe sisteme de arme de ultimă generație să fie desfășurate în regiune de ambele părți în următorii ani.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Noile date marchează o ajustare față de estimările...
De trei săptămâni piața petrolului rămâne înscrisă pe un trend ascendent.
Este o nouă dovadă că prima economie a Uniunii Europene...
Piața cuprului se teme de Donald Trump.
Cu alte cuvinte, încă puțin și...
Vă aducem și azi cele mai importante știri ale...
Anul 2025, pe lângă multiplele...
De ce, în primele zile ale...
Începând cu 20 ianuarie 2025,...
Angajații din sistemul bugetar vor beneficia în acest an...
Odată intrați în 2025, mulți...
Europa își propune să-și reducă...
După ani de amânări și...
CES 2025 aduce în prim-plan...
Compania Kratos a obținut...
Evoluţie mixtă a leului în faţa principalelor valute.
Consiliul Concurenţei a...
Producția de gaze naturale a...
Retailerul online de modă...
O analiză Storia arată cum au...
În perioada 1.I – 30.XI.2024 s-au eliberat 33156...
Contractul atribuit de Pentagon...
Roboții umanoizi, care au fost...
Analiștii de la Freedom24,...
Biden intensifică presiunea...