Notre Dame din Paris: Catedrala nu poate fi salvată?
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Dacă focul ajunge la clopotnița nordică....
Dacă focul ajunge la clopotnița nordică....
Salvarea Catedralei Notre-Dame din Paris, care continua, luni seară, să ardă după incendiul izbucnit în interiorul edificului istoric, "nu este sigură" în pofida mobilizării a peste 400 de pompieri şi utilizării a 18 furtunuri cu apă, a afirmat secretarul de stat din Ministerul de Interne francez, Laurent Nunez.

"Nu suntem siguri că vom putea stăvili înaintarea flăcărilor spre clopotniţa nordică. Dacă aceasta se prăbuşeşte, vă las să vă imaginaţi amploare pagubelor", a declarat la rândul său generalul Jean-Claude Gallet, comandantul brigăzii de pompieri din Paris.

Un purtător de cuvânt al pompierilor parizieni a precizat că următoarele 90 de minute sunt cruciale în lupta cu incendiul care a devastat, începând de luni dupa-amiaza, catedrala Notre-Dame din Paris, unul dintre cele mai puternice simboluri ale Franţei.

Citește și DEZASTRU! Catedrala Notre Dame din Paris, MISTUITĂ de flăcări! FOTO VIDEO

Incendiul puternic izbucnit la Notre-Dame din Paris ameninţă să mistuie în întregime faimoasa catedrală, după ce acoperişul deja s-a prăbuşit. Un purtător de cuvânt al bisericii a spus că întreaga catedrală ardea după ce turnul s-a prăbuşit.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel