"Ne cerem scuze pentru întreruperea temporară a alimentării noastre. Vom efectua o anchetă completă și vom învăța din acest incident", se arată într-o postare pe contul de Twitter @BritishArmy.
Anterior, contul retweetase mai multe postări despre NFT-uri. La un moment dat, numele său a fost schimbat în Bapesclan - un club de deținători de NFT - iar imaginea de profil a fost înlocuită cu o figură de desen animat asemănătoare unei maimuțe, machiată ca un clovn.
Contul de YouTube al armatei, care fusese redenumit "Ark Invest" și care prezenta mai multe videoclipuri legate de criptomonede folosind imagini ale miliardarului Elon Musk, a fost, de asemenea, readus la starea inițială duminică seara.
"Putem confirma că ieri a avut loc o încălcare a conturilor de Twitter și YouTube ale armatei, iar o anchetă este în curs de desfășurare", a declarat luni un purtător de cuvânt al armatei pentru Euronews Next, într-o declarație trimisă prin e-mail.
"Luăm foarte în serios securitatea informațiilor și, deși am rezolvat problema, o investigație este în curs de desfășurare și ar fi nepotrivit să facem alte comentarii."
Fluxul Twitter al armatei britanice are în prezent peste 363.000 de urmăritori, în timp ce canalul YouTube are 177.000 de abonați.
Ark Invest este numele unei firme de investiții globale. Compania nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii transmisă prin e-mail și pe site-ul companiei.
În iulie 2020, conturi importante din SUA au fost preluate de hackeri într-o aparență înșelătorie cu Bitcoin. Printre conturile afectate s-au numărat cele ale lui Musk, Jeff Bezos, Bill Gates, Barack Obama, Joe Biden și Kanye West.
Cele mai slabe parole de pe Internet. Dacă şi parola ta e printre ele, schimb-o urgent!
Anul 2019 a arătat că internauții continuă să se expună de bună voie atacurilor cibernetice, folosind parole extrem de ușor de "spart".
Analizând peste 500 milioane de conturi compromise anul trecut în America de Nord şi Europa occidentală, NordPass a constatat că, la fel ca în anul precedent, combinaţii precum „12345”, „123456” şi „123456789” au fost folosite ca parole pentru a „securiza” un total de 6,3 milioane de conturi.
Cele mai proaste parole de pe Internet
Lista continuă cu nume de femei populare (Nicole, Jessica, Hannah) şi cu şiruri de litere care formează o linie orizontală sau verticală pe o tastatură QWERTY (asdfghjkl , qazwsx, 1qaz2wsx etc.).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Deficitul bugetar al României...
Gigantul rus Gazprom caută să majoreze preţurile...
Dropshipping-ul câștigă tot mai...
Prețurile petrolului au fost...
BNR a publicat cursul valutar...
OpenAI se confruntă cu probleme tehnice, aplicația...
Indicele ROBOR la trei luni a urcat la 5,96% pe an.
Indicatorul de Încredere...
Sindicatul inginerilor de la...
Un studiu publicat de Banca...
În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.