Economia între varză și portocale. Mircea Coșea: Se joacă alba-neagra cu România
Profesorul Mircea Coșea trage...
Nivelul de stres în cadrul sistemului financiar european, conform indicatorului compozit calculat de Banca Centrală Europeană, crește și se situează în jurul valorii de 0,158.
Și indicii calculați de Bloomberg arată o deteriorare a condițiilor pe piețele financiare din SUA și zona Euro, iar indicele de turbulență pe piețele bursiere internaționale calculat de Bank of America Merrill Lynch, are o evoluție semnificativă, în ultima săptămână, pe fondul îngrijorărilor privind efectele unui nou val de îmbolnăviri cauzate de infectarea cu noul coronavirus.
Pe de altă parte, potrivit Moody`s, sistemul de sănătate va trece printr-un proces de transformări structurale în urma pandemiei de COVID-19. Telemedicina sau practica de a folosi tehnologia pentru tratarea pacienților de la distanță va juca un rol mult mai important în sistemul de sănătate, chiar și după ce pandemia se va diminua în intensitate. Pacienții au adoptat rapid telemedicina în timpul pandemiei și probabil vor continua să o practice, având în vedere comoditatea pe care o oferă. În ceea ce privește furnizorii, telemedicina are potențialul să reducă costurile și să crească eficiența.
ASF a aplicat sancțiuni mai multor companii. Cauze
În același timp, societățile de asigurări de sănătate ar putea fi afectate în planul performanțelor financiare, pandemia accelerând multe dintre tendințele care schimbau deja modul în care acestea funcționau, cum ar fi: costurile ridicate ale pacienților cu afecțiuni cronice; implementarea telemedicinei și monitorizarea pacienților de la distanță; tranziția de la modelul clasic, bazat pe plata pentru serviciile furnizate, la modelul bazat pe valoarea îngrijirii.
Abilitatea societăților de asigurări de a se adapta la aceste tendințe, pe care pandemia le-a accelerat, va influența profilul lor de credit în următorii 3-5 ani.
Raportul săptămânal de tendințe și riscuri pe piețele financiare, elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară, reprezintă o radiografie a evoluției principalilor indicatori macroeconomici și a indicilor bursieri, la nivel local și global.
Mai multe detalii despre riscurile și tendințele săptămânii pe piețele financiare găsiți în ediția nr. 44/ 4.11.2020 - Raportul Tendințe și riscuri pe piețele financiare locale și internaționale, ce poate fi accesat AICI “.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
TikTok riscă să fie suspendată...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.
Cel mai recent raport privind...
Cei care doresc că câștige bani...
România intensifică lupta...